Почетна > Бизнис
Бизнис

Више од 300.000 путника у мају на летовима Ер Србије

Ер Србија је током маја у редовном и чартер саобраћају превезла 335.363 путника и тако по први пут од када послује под садашњим именом премашила број од 300.000 путника у том месецу.
Фото: Танјуг/Владимир Спорчић

На тај начин, српска национална авио-компанија је остварила повећање од 83 одсто у односу на исти месец претходне године, саопштио је српски авио-превозник.

У поређењу са рекордном претпандемијском 2019. годином, забележени резултат представља раст од 66 одсто.

Преко матичног аеродрома „Никола Тесла“ у Београду и ваздушних лука у Нишу и Краљеву, Ер Србија је у мају 2023. године реализовала 3.708 летова, што је за 69 одсто више него у мају 2022. године, односно 48 одсто више у поређењу са истим месецом 2019. године.

„Наша компанија је у мају забележила нови историјски успех. Током тог месеца, више од 300.000 путника нам је поклонило поверење и поносни смо на то. Већ 11 месеци за редом, од јула 2022. године, обарамо сопствене рекорде у броју превезених путника и реализованих летова. Током тих месеци превазишли смо чак и резултате из 2019. године. Додатно, у мају смо покренули девет нових линија, од којих је једна Чикаго, наша друга дестинација у Северној Америци, а трећа прекоокеанска. Она је веома значајна за нас, наше путнике и цео регион Западног Балкана. Трудићемо се да тренд раста и унапређења наше мреже наставимо и у наредном периоду“, рекао је генерални директор Ер Србије Јиржи Марек.

Најпопуларније дестинације из мреже Ер Србије током маја у Западној Европи биле су Цирих, Париз и Рим.

Када је реч о ближим дестинацијама, најтраженије су биле Атина и Истанбул, односно у региону Подгорица и Тиват.

Cene dizela i benzina nepromenjene u narednih sedam dana

Преузмите андроид апликацију.