Почетна > Свет
Свет

Више од 30 бродова Црноморске флоте на вежбама

Више од 30 бродова Црноморске флоте из Севастопоља и Новоросијска учествује на вежбама у оквиру великих маневара руске морнарице, саопштила је Црноморска флота.
Фото: Pixabay/12019

У почетној фази вежби бродови и јединице обалских трупа Црноморске флоте изашли су на море и на полигоне, а вежбама командује командант Црноморске флоте Игор Осипов, преносе РИА Новости.

Циљ вежбе је одбрана обале полуострва Крим, база Црноморске флоте, као и привредних објеката и подручја поморске економске активности од могућих војних претњи.

Током вежби бродови и јединице обалских трупа, као и авијација флоте увежбаваће ракетна и артиљеријских гађања и ракетне ударе на циљеве на мору, обали и у ваздуху.

У складу са планом обуке Оружаних снага Русије за 2022. годину, у периоду јануар-фебруар одржава се серија поморских вежби руских флота, под надзором команданта руске морнарице адмирала Николаја Јевменова.

Планирано је да на вежбама учествује укупно више од 140 ратних и помоћних бродова, више од 60 авиона, 1.000 јединица војне технике и око 10.000 војника.

Вежбе се одржавају у тренутку када су односи Русије и запада ескалирали због ситуације око Украјине.

Kanadski sud naložio kamiondžijama da prekinu blokadu

Преузмите андроид апликацију.