Почетна > Бизнис
Бизнис

Више од 11 милиона Италијана путује за Ускрс,најпопуларније домаће дестинације

Ускршње празнике за путовање планира да искористи око 11,5 милиона Италијана, од којих је 8,2 пунолетних, а 3,3 малолетних.
Фото: Pexels/Gustavo Fring

Од тога ће 95,6 одсто њих остати у Италији, док ће 4,4 одсто за путовање изабрати страну локацију, према истраживању које је за Савез италијанских хотелијера и туристичких удружења Федералберги спровео АЦС Маркетинг Солутионс, преноси АНСА.

Најпожељније дестинације за путнике који ће остати у Италији су море (31,6 одсто), културно историјска места (30,8 одсто), планине (17,6 одсто) ,а потом, језера (5,0 одсто) и бање ( 1,3 одсто).

За оне који ће уместо тога изабрати иностранство, најпривлачније су велике европске престонице (68,2 одсто), затим неевропске (13,6 одсто), приморска одмаралишта (9,2 одсто) и крстарења (4,5 одсто).

„Пријатно сам изненађен резултатима наше анкете о Ускрсу: још једном су наши суграђани показали да воле Италију као своју дестинацију за одмор. Никада не смемо заборавити да су Италијани наше прво тржиште и да заслужују велику пажњу“, саопштио је председник Федералберги, Бернабо Бока.

Nezaposlenost u Grčkoj se popela na 11,4 odsto u februaru

Преузмите андроид апликацију.