Када неко спомене грицкалице, једна од првих асоцијација је чипс. Нема ко га не воли, само је питање који укус неко преферира. Међутим, чипс се сматра једном од најнездравијих грицкалица уопште, али упркос томе, постоје неке здраве верзије.
У њима можете уживати без гриже савести док гледате филм, играте игрицу, радите на рачунару, а можете их слободно понудити деци из простог разлога што су ове грицкалице здраве.
Ове здраве грицкалице имају супер укус, хрскав и изазива зависност, баш као и „прави“, непожељни чипс.
Чипс од цвекле
Нарендајте свежу цвеклу на ренди за поврће, кришке попрскајте маслиновим уљем, сољу, бибером и по жељи млевеним белим луком и другим зачинима. Ставите на плех да се кришке не преклапају и пеците око 20 минута у рерни загрејаној на 190 степени. На пола печења окрените кришке да се испеку равномерно. По потреби пеците још пет минута дуже док не порумени. Још једном посолите и послужите.
Чипс од шаргарепе
Шаргарепе бирајте што дебље, исеците на тање (најбоље ренде за зеље), кришке поспите уљем, морском сољу, кимом и циметом, ставите на папир за печење (без преклапања) и пеците на 200 степени (окрените на пола печења кришки) док не постану хрскаве.
Зелени чипс
Зелене листове кеља искидајте на веће комаде (дебљи део у средини уклоните), попрскајте маслиновим уљем, поспите пармезаном, посолите и побиберите. Поређајте листове на решетку у једном слоју и пеците у рерни загрејаној на 250 степени док не постану златне и хрскаве, око 30 до 40 минута.
Преузмите андроид апликацију.