Почетна > Србија
Србија

Виша падобранска обука војних падобранаца у Нишу

Припадници 63. падобранске бригаде, који пролазе вишу падобранску обуку, реализовали су ове недеље скокове у рејону војног аеродрома „Наредник-пилот Михајло Петровић“ у Нишу.
Фото: Танјуг/Министарство одбране војске Србије

Реч је о делу напредне обуке војних падобранаца која се спроводи ради оспособљавања припадника јединице за реализацију скокова специјалним падобраном типа крило и извођење борбених дејстава у операцијама од посебног значаја након специјалног десанта, саопштено је из Министарства одбране.

Наводи се да су у складу са програмом обучавања реализовани скокови на слободно дејство са пуном борбеном опремом уз приземљење на просторе малих димензија за шта су, додаје се, неопходне изузетне вештине војних падобранаца.

Они су претходно прошли земаљску обуку која обухвата теоријске садржаје, рад на припреми падобрана и на падобранским справама, те појачану физичку припрему.

Успешном реализацијом више падобранске обуке, 63. падобранска бригада добија врхунски оспособљен и обучен кадар који чини окосницу ове елитне јединице Војске Србије за извођење специјалних борбених активности, додаје се у саопштењу.

Ministar Vučević posetio Vojno-bezbednosnu agenciju

Преузмите андроид апликацију.