Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Вимблдон дан 6 – на терену Федерер, Зверев, Барти

Треће коло доноси нам по осам мечева из мушке и женске конкуренције у категорији синглова.
Фото: Pixabay/davidkenny91

Меч дана свакако ће бити између Роџера Федерера и Камерона Норија. Осмоструки шампион и даље привлачи највише пажње у Ол Ингланд Клубу. Није познато када ће Роџер завршити каријеру, тако да је сваки следећи наступ потенцијално и последњи. У својој четрдесетој години Швајцарац тражи свој двадесет први гренд слем трофеј. Нори ће бити велика препрека, с обзиром да је Британац у животној форми. Играо је своје прво АТП финале у Квинсу, које је у три сета изгубио од Беретинија.

Федерер и Нори играју на Централном стадиону, меч неће почети пре 16 часова.

Фото: Танјуг/АP/Alberto Pežali

Занимљив ће бити окршај Зверева и Фрица. Зверев је без изгубљеног сета дошао до трећег кола, док је ровити Фриц у окршајима са сународницима Накашимом и Џонсоном играо дуге мечеве. Видећемо да ли ће Фриц бити сто одсто спреман. Свакако да својом игром, пре свега сервисом, може да направи проблем четвртом носиоцу који има проблем са константношћу.

Фото: Танјуг/AP/Kirsty Wigglesworth

У женској конкуренцији издвајамо меч прве играчице света Барти и чешке представнице Катерине Синиакове. Аустралијанка би победом изједначила највећи резултат на Вимблдону из 2019. године. Последњи меч пре Лондона морала да преда у другом колу Ролан Гароса, тако да у овом мечу можемо све да очекујемо.

Фото: Танјуг/AP/Alberto Pežali

У трећем колу се још састају: Беретини – Бедене, Бублик – Хуркач, Ивашка – Томпсон, Сонего – Дакворт, Кирјос – Оже Олијасим, Чилић – Медведев у мушкој конкуренцији.

У конкуренцији дама играју следећи парови: Кербер – Саснович, Линет – Бадоса, Мухова – Павличенкова, Остапенко – Томљановић, Кирстеа – Радукану, Севастова – Крејчикова, Јуван – Гоф.