Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Викенд у Новом Саду овај пут траје 49 сати: Да ли бирате Ритам Нереда или „ColdPlay“? (29. и 30. октобар)

Ако сте овај последњи октобарски викенд одлучили да проведете у Новом Саду, одлично сте урадили. Овог викенда се у Новом Саду свашта дешава, и немоје да заборавите да овај викенд траје сат времена дуже. Искористите га максимално.
Фото: Градске инфо

Ми смо наравно и овај пут истражили за вас шта се дешава у нашем граду у наредна 49 сата и ево како можете да проведете овај викенд са фамилијом и пријатељима.

Летње рачунање времена ове године завршава се у недељу, 30. октобра, односно последњег викенда овог месеца, јер у три сата после поноћи почиње зимско рачунање времена.

У ноћи између суботе и недеље треба вратити часовнике један сат уназад, са 3.00 на 2.00.

И ове године на Спенсу, четврти турнир по реду Невидљиви Хероји. У суботу 29. и у недељу 30. октобра.

Турнир ће бити одржан у холу првог спрата, а организатори кажу да ове године очекују више од шестдесет такмичара из Србије, Словеније, Словачке и Грчке.

Првог дана, у суботу, очекују нас квалификације и полуфинале, док ће другог дана, у недељу бити одиграна финална такмичења.

Фото: PrtSc

На Спенсу поред турнира ове суботе, 29. октобра, се организује и последња јесења Новосадска цветна пијаца. Са пијацом ћемо се поздравити до пролећа.

Пијаца се завршава у суботу, 29. октобра, али радови на обнови коловозне конструкције у зони раскрснице Футошки пут –  Булевар Европе (код хотела „Sheraton“) почињу у суботу.

Ови радови захтевају обуставу саобраћаја на десној половини раскрснице (у смеру према центру града).

Јужна страна Булевара Европе (према Телепу) за време извођења радова биће слепа, односно неће имати излаз на Футошки пут. Возила која се крећу Булеваром Европе из правца Детелинаре имаће могућност левог и десног скретања на Футошки пут.

На Футошком путу из правца центра биће омогућено кретање право и десно скретање на Булевар Европе, а из правца Ветерника биће дозвољено само право, без могућности скретања на Булевар Европе.

Фото: УГЗИНС
Наши најмлађи ће моћи да уживају овог викенда у разним представама, радионицама и маскенбалима.

У оквиру дечјег програма у току целине „Град стрипа” биће реализоване пројекције анимираних филмова, опера за децу, радионице и стрип игралиште, где ће деца и млади моћи да се заиграју са различитим објектима и инсталацијама и тако доживе стрип на један иновативан начин.

На програму су:

Стрип игра на фасади / 29 – 30. октобар / од 19 часова до поноћи – у оквиру Стрип игралишта

„Предић као стрип јунак” / 29. октобар / 11 часова – радионица за младе (узраст 15 – 30 година) , део пројекта „Урош Предић за све”

Број учесника је ограничен на 15. Пријава се врши преко овог линка.

Фото: PrtSc/visitns.rs

Биг шопинг центар позива малишане да поведу родитеље на изложбу експоната од коцкица различитих колекција у суботу и недељу, 29. и 30. октобра.

Фото: PrtSc/bigcenters.rs

Најмлађе посетиоце очекују и занимљиве креативне радионице током оба дана изложбе. Изложбу можете посетити од 10.00 до 22.00 часа испред продавнице „H&M“.

Осим изложбе коцкица Биг шопинг центар ће угостити чувеног „јутјубера“ Dex Rock-a. Дођите у СинеСтар да заједно са Дексом снимате најпопуларније видее и научите све о YоуТубе-у кроз разне изазове.  Не пропустите најбољу забаву ове године !Термини наступа су: 13:00, 15:оо и 17:00 часова. Карте можете резервисати на сајту Синестара.

Креативне радионице за децу „Био једном један сликар. Урош Предић” биће одржана и ове суботе у термину од 11.00 до 12.30 часова у Галерији Матице српске.

„Био једном један сликар. Урош Предић” је нови едукативни програм Галерије Матице српске намењен деци предшколског и основношколског узраста. Деца ће имати прилику да у јединственом Галеријском простору, кроз интеракцију са уметничким делима упознају свет Уроша Предића и сазнају занимљивости о његовом животу.

Програм прати и истоимена дечја публикација на српском, енглеском, француском и немачком језику, коју деца након посете добијају на поклон.

За групне посете деце потребно је заказивати путем телефона 021/48-99-017.

У Театрилу (Миколе Кочиша број 15) ове недеље од 17:00 часова представа „Лав и миш“.

Представа „Лав и Миш“ обрада је чувене басне која у савременом извођењу има исту поруку. Поруку да се пријатељи помажу и да без обзира колико си мали можеш бити важан и потребан. Представа је комбинација луткарске и глумачке игре са гитаром и певањем. Играју Бошко Ћирак и Рузица Бојовић.

У Позоришту младих вас очекује представа „Весели музичари“ од 11:00 часова на малој сцени. Причу нам причају три животиње одбегле од господара, којима успева да надмудре тројицу разбојника и да се уселе у њихову кућу, где могу на миру да се посвете ономе што највише воле – а то је да постану музичари и то не обични, него популарни.

У недељу на истом месту и у исто време можете сазнати како је откривено летење. Једном дугокљуном дугомислећем роди је пала на памет малецка мисао. Била је то мисао о летењу. Ово је прича о проналажењу самога себе, свакодневно, помало. Представа „Како је откривено летење“ има за циљ да покрене дечју машту и усмери је у правцу истраживачког духа.

Одрасли ће у Позоришту младих у недељу на великој сцени од 19:00 часова да уђивају у мјузиклу „Коса“. Ратови, сукоби, неразумевања… Тај списак људских мана дужи је од свих корака начињених на планети. Управо неки од њих били су пре 50 година повод за настанак мјузикла “Коса”, а неки од њих и данас су добар повод за његово играње.

Фото: Градске инфо

Љубитељи добре музике имају два концерта која не смеју пропустити.

Оба су у суботу у Дому културе, а други у „CineStar“ биоскопу у Биг шопинг центру. Једина разлика што је у Дому културе уживо, а у биоскопу пренос. Али оба обећавају много енергије и доброг звука.

Ритам Нереда готово никад није свирао у приснијем простору у свом граду, зато видимо се у суботу, 29. октобра у Дому културе Нови Сад од 21:00 час.

Фото: PrtSc/Facebook/DomKulture

Једна од највећих музичких група данашњице, „Coldplay„, у „CineStar“ биоскопе доноси истинску моћ светске концертне музичке продукције!

Гледаоци у преко 70 земаља моћи ће да буду део концерта “The greatest show on Earth” у Буенос Аирес-у захваљујући преносу уживо са стадиона „River Plate“ у оквиру турнеје „Music Of The Spheres“, која је до сада привукла више од 5,4 милиона улазница (гледалаца) и освојила фантастичне критике обожаватеља и критичара.

Поред ова два концерта у суботу, у недељу, 30. октобра Новосадски Биг бенд најављује спектакл „Велика филмска авантурау СНП-у.

Овај пут Новосадски Биг банд концертно представља еволуцију филмске музике, од немог филма до великих блок бастера. Уз дивне вокалне солисте – Маттиу Занату и Невену Рељин и фантастичне солисте оркестра, публика ће имати прилику да чује познате мелодије из филмова: Star Wars, Rocky, James Bond, The Goodfather, Love story, Тhe mission impossible, Аmarcord.

Концерт је зачињен предивним дуетима који ће посебно обрадовати поклонике ове музике.

Немојте поропустити овај спектакл недеља, 30. октобар 2022. у 20:00 – Сцена: Joвaн Ђoрђeвић у СНП-у.

Фото: PrtSc/snp.org.rs

Поред овог спектакла који је планиран за недељу у суботу на репертоару СНП-а можете погледати две представе:

У субота, 29. октобра у 19:00 на сцени Joвaн Ђoрђeвић оперу у три чина „Тоска“ и  у 19:30 на сцени Пера Добриновић представу „На Дрини ћуприја„. По мотивима дела Иве Андрића, режија и адаптација: Кокан Младеновић

Карте можете купити на благајнама СНП-а као и онлајн.

Фото: Градске инфо

Музеј Војводине ће 28. и 29. октобра традиционално бити домаћин „Serbian Fashion Week-a“ (Српске недеље моде), која обележава својих 20 година успешног пословања и постојања.

Поред представљања данашњих креатора, Музеј Војводине је припремио изложбу из колекције шешира (прва половина 20. века), збирке Грађанска ношња, ауторке Милкице Поповић, музејске саветнице. У наставку, од 20 часова биће уприличена модна ревија на којој ће свој рад представити домаћи и страни реномирани креатори (Лацхер, Мокош Фасхион, Еyмериц Францоис).

У суботу, 29. октобра, поред наведених изложби, одржаће се још једна ревија на којој ће своје радове представити Статион, Ајса бy Јелена Младеновић, Јована Јеркић, Мирна Нађ и Александер Братчер.
Фото: PrtSc/www.muzejvojvodine.org.rs

Програм Новосадског стрип викенда, у оквиру Града стрипа, у суботу, 29. октобра почиње у 11 часова берзом плоча, стрипова и књига, а наставља се представљањем стрип аутора, издања и издавача.

У 15.30 часова Зоран Пејић представиће издања Девете димензије из Бања Луке, у 16 часова Удружење љубитеља стрипа Сомбор представиће своје удружење и фанзин „СтрипСО025”, а у 16.30 часова Саша Папић представиће издања Удружење љубитеља стрипа ХАС.

Зоран Стефановић ће у 17 часова представити издања Удружења стрипских уметника Србије, а стрип аутор Новица Миливојевић говориће о свом раду од 17.30 часова.

Нови, 14. број, часописа „Стриполис” биће представљен у 18 часова и о њему ће говорити Бранко Ђукић, а уследиће разговор са аутором Мирком Чолаком у 18.30 часова.

У 19 часова биће представљен 10. број серијала „Лавандарман”, о коме ће говорити Тони ФаверВанчо Ребац и Винко Барић.

Разговор са аутором Мирољубом Милутиновићем Брадом почиње у 20 часова, а од 20.30 часова биће представљен аутор Алекса Гајић.

Стрип викенд ће музичким сетовима затворити Dee Jay Minya Ramone & DJ Dirty, од 21 час.

Уживајте!

Sveti Luka ili „Noć veštica“? (ANKETA)

Преузмите андроид апликацију.