Почетна > Нови Сад > Актуелно

Актуелно Нови Сад

Викенд пун уживања за сва чула у Новом Саду! (викенд, 11. и 12. март)

Овај викенд Новом Саду ће бити веома интересантан, пуно дешавања, концерата, добре клопе, пића, одличне атмосфере и мало кише којој нећемо дозволити дан нам поквари провод.
Фото: Градске инфо

За ову суботу метеоролози најављују кишу и максималну дневну температуру од 9 степени. У недељу нас очекује сунчан дан са једнаком температуром.

Новосађани воле пијаце, воле да се друже, пазаре и смеју, зато смо и заволели Фенсерај укуса који се одржава на Детелинарској пијаци. Ако и ви волите Фенсерај укуса имамо добре вести за вас, Фенсерај се вратио у Нови Сад.

Фото: PrtSc/Instagram/fenserajukusa

Придружите се екипи „Фенсераја укуса“ вечерас од 18:00 часова да заједно подржите мале произвођаче и уживате у најлепшим укусима из Србије, најзанимљивијим рукотворинама и као и увек наравно сјајној атмосфери.

И док на Детелинарској пијаци можете обрадовати своја непца у Фабрици данас могу да вам уживају сва чула.

Берза винила, компакт дискова, касета, стрипова и књига одржаће се данас у Фабрици СКЦНС-а, од 9 до 15 часова.
Фото: СКЦ Нови Сад
Поред овога, у недељу се у СКЦНС Фабрици одржава и Маркет недељом, од 16 до 22 часа.

На маркету ће се наћи излагачи грнчарије, ручног рада, накита, оргонита, природне козметике… Улаз на оба догађаја је  бесплатан.

Фото: СКЦ Нови Сад
Галерија Матице српске има два интересантна вођења кроз изложбе:

У суботу у 13:00 часова одржаће се вођење кроз изложбу Слике великих формата – сведочанства епоха.

У недељу у 13.00 часова одржаће се кустоско вођење кроз изложбу Једна сасвим (не)обична српско-француска веза. Олга Кешељевић и Марк Барбеза.

Сајам књига је у току, можете га посетити до 13. марта.

Фото: Градске инфо

Радно време сајма је од 10 до 20 часова, а улаз се не наплаћује.

У Српском народном позоришту можете уживати у доброј музици и интересантном и веома необичном спектаклу:
  • Поп-арт трилер Тесла – Прилагођавање анђела у суботу у 18 часова
  • Концерт Пеђе Јовановића у суботу од 20:00 часова
Позориште младих место одличног провода за најмлађе и за оне мало старије овог викенда има одличне представе које не смете пропустити.

Клинци могу погледати две представе:

  • Палчица у суботу од 11:00 часова
  • Учене мишице у недељу од 11:оо часова

И оне мало старије очекују две представе:

  • Крзнена Венера у суботу од 19:30 часова
  • Мјузикл Коса у недељу од 19:00 часова

Театрило као и сваке недеље на репертоару од 17:00 часова има представу за клинце „Чаробна зелена шума“.

Нова музичка сезона у Сали – градској концертној дворани почиње овог викенда концертом Тркуље и Балканополиса у два термина 0д 17 и од 20 часова.

Тркуља, уметник и иноватор звучних традиција, који са својим саставом “Балканополис“ оплемењује глобалну музичку сцену модерном традицијом Балкана, подједнако је хваљен од публике и од светске критике, која га сврстава у ред националног блага Балкана,а његов звук, као нови музички талас. Тркуља је недавно наступио у новогодишњем програму кинеске телевизије на гали Пролећног фестивала, у пратњи светске пијанистичке звезде Ланг Ланга, и оборио све рекорде гледаности са 16 милијарди и 216 милиона прегледа!

А у Хали 2, вечерас поново можете чути фантастичног Војка В од 21:00 час.

Током Оскар викенда у Арени Синеплекс, у суботу и недељу 11. и 12. марта, на репертоару ће се наћи осам наслова, а последње вече резервисано је за црвени тепих, свечану атмосферу и фотографисање са статуетом.

Суботње вече, 11. март, почеће пројекцијом филма „Тар“ који има 6 номинација за Оскара међу којима су и оне за најбољи филм и најбољу главну глумицу, филм „Све у исто време“ са чак 11 номинација што је овогодишњи рекорд, филм „Аватар: Пут воде“ са 4 номинације и филм „Топ Ган: Маверик“ са 6 номинација.

арена биоскоп
Фото: Cinapexx

Недеља, 12. март, резервисана је за гламурозно вече јер ће публика од 18 до 21 час имати прилику да прошета црвеним тепихом и фотографише се са статуетом, али и покаже свој холивудски стајлинг. Ноћ пред саму доделу Оскара на велико платно Арене Синеплекс доноси филм „Црни пантер: Ваканда заувек“ са 5 номинација, филм „Троугао туге“ са 3 номинације, филм „Елвис“ са 8 номинација и филм „Кит“ са 3 номинације за ову престижну награду.

Уживајте!

Novi Sad spreman da postane novi Kopenhagen – preko 100km biciklističkih staza, a u planu još novih (VIDEO)

 

Преузмите андроид апликацију.