Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Викенд пун дружења, састанака, нових почетака, растајања и развода! (викенд 14. и 15. јануар)

Дочекасмо и 2023. на наш Српски начин. Сад смо завршили са свим празницима и можемо да се вратимо нашим уобичајеним  активностима. Али не брините то не значи да нас и овог викенда не очекује много дешавања, представа, добре музике и провода до јутра.
Фото: Градске инфо
Ево шта нас очекује овог викенда у Новом Саду:

Након месец дана дружења, забаве и клизања, „Ледена шума“ ће овог викенда у Дунавском парку обележити крај 7. сезоне.

Последњег викенда, посетиоци ће у Леденој шуми моћи да уживају уз бесплатне музичке садржаје а клизачи ће имати прилику да последњи пут ове зиме клижу у празнично декорисаном амбијенту Дунавског парка.

У суботу, 14. јануара од 20:00 часова нас очекује наступ новосадског састава „Ђарма и меткови“ који су већ увелико освојили срца публике у „Ледеој шуми“ и који ће на најбољи начин загрејати атмосферу клизача и посетилаца на зимском базару последње суботе у „Леденој шуми“.

У недељу, 15. јануара од 20:00 часова почеће журка затварања уз свирку бенда „Негде између“ који ће и званично затворити зимску сезону 2022/2023.

Смене клизања у „Леденој шуми“ су на дневном нивоу распоређене у седам термина који трају по сат и по времена а радно време клизалишта је од 9.00 до 22.30 часова.

Више информација о сатници, бесплатним програмским садржајима, условима и повољностима приликом посете „Леденој шуми“, заинтересовани посетиоци могу пронаћи на сајту организатора.

Фото: Градске инфо
У Српском народном позоришту можете погледати:

Представа „Поетеса“ биће изведена у суботу, 14. јануара и у недељу 15. јануара са почетком у 19.30 часова на сцени Пера Добриновић

У недељу не смете пропустити спектакл од 20:00 часова у Српском народном позоришту.

Фото: PrtSc/snp.org.rs

Након што су концерти у Љубљани, Загребу, Марибору и Трсту у потпуности распродати са поносом можемо да објавимо да Abba Symphonic Show долази у Нови Сад.

Предиван концерт који је посвећен легендарном шведском бенду, једном од најпопиларнијих поп бендова свих времена, обележава 50 година свог постојања. Abba Symphonic Show вам доноси највеће хитове у симфонијском руху.

Оркестар ће наступати заједно са Real Abba Tribute бендом, једним од најбољих у свом жанру.

Заједно ће спровести публику кроз историју стварања Abba бенда кроз своје костиме, плес и изузетно музичко изводјење. Вратиће вас у време када је Abba доминирала интернационалним радио листама. За време своје каријере Abba је продала преко 400 милиона албума у оериоду од 1972-1982. и тиме оборила многе светске рекорде.

И док се у Српском народном позоришту пева и ђуска у Позоришту младих решавамо питања брака и љубави.

Треба ли партнеру безрезервно веровати? Мора ли невера бити кажњена разводом? Да ли опраштање спашава брак? Ове шкакљиве теме и публику доводе у позицију преиспитивања друштвено моралних вредности и сагледавања љубави.

Ако вас све ово мучи онда прошетајте до Позиришта младих у недељу, 15. јануара од 19:30 и пронађите одговоре у представи „Разведи ме“.

У недељу 15. јануара у Променади се организује стонотениски хуманитарни меч између два најтрофејнија стонотениска клуба СТК „Војводина“ И СТК „Нови Сад“.

Овом приликом се промовише спорт и здрав живот. Притом ћемо помоћи онима којима је то најпотребније.

Екипа из Променаде је припремила поклоне и омогућиће присутнима да се опробају у стоном тенису против професионални играча.

Сва средства која се прикупе ће се донирати стонотениском клубу особа са инвалидитетом СТК ОСИ НЕОС за куповину неопходне опреме.

Подржите ову хуманирарну акцију од 18:00 до 20:00 часова у Променади.

Фото: Градске инфо

Први Карловачки бувљак биће одржан у недељу 15. јануара у башти гостионе „Код 4 Лава“ у центру Сремских Карловаца од 10:оо часова.

На Карловачком бувљаку посетиоце очекују искључиво старе (антикварне) ствари, фигурице, одећа, што значи да неће бити нових ствари, као ни хране а ни пића.

Вођења кроз изложбу „Живот посвећен лепоти и уметности” са преводом на знаковни језик биће организована у 17;00 часова у Галерији Матице српске, у суботу 14. јануара.

У сарадњи са Друштвом тумача и преводилаца на знаковни језик у Галерији Матице српске биће реализована три предавања и кустоска вођења кроз изложбу Уроша Предића „Живот посвећен лепоти и уметности” са симултаним преводом на знаковни језик.

На овај начин, живот и дело Уроша Предића, једног од најзначајних националних уметника, биће приближено и заједници глувих и наглувих посетиоца.

Са идејом да уметничко стваралаштво учинимо доступно свим посетиоцима, симултаним преводом на знаковни језик, желимо да укажемо на важност стварања друштва успешних, слободних и несебичних људи у коме глува и наглува лица користе своје право на употребу знаковног језика.

Ако сте планирали да се клизате овог викенда добро је да знате да ће у суботу, 14. jaнуара смене клизања  на Спенсу бити према следећем распореду:

  • 10:00 – 11:30
  • 16:00 – 17:30
  • 17:45 – 19:15
Измене у редовном распореду су због одржавања хокејашке утакмице.
Фото: Pixabay/995645

У недељу, 15. јануара грађанима ће дворана бити на располагању према редовном распореду за викенд.

Смене су :

  • Од 10.00 сати
  • Од 16.00 сати
  • Од 18.00 сати
  • Од 20.00 сати

Уживајте!

Gde u Novom Sadu možete pronaći jeftinu kućnu hemiju i kozmetiku?

 

Преузмите андроид апликацију.