Почетна > Србија
Србија

Видовић: Спасилачки тимови МУП-а Србије биће ангажовани у Одабаси

Специјалистички тимови за спасавање из рушевина Сектора за ванредне ситуације са 45 припадника које је МУП Србије послао Турску биће ангажовани у Одабаси како би помогли у трагању и спасавању преживелих у разорном земљотресу који је погодио ту земљу.
Фото: Илустрација/Танјуг/Министарство одбране и Војске Србије
Вођа Специјалистичког тима Давор Видовић саопштио је да је на припремном састанку са представницима турске службе за ванредне ситуације одлучено да српски тимови у сарадњи са италијанским спасилачким тимом буду ангажовани у операцији трагања и спасавања несталих у Одабаси, наводи се на званичном Инстаграм налогу МУП-а Србије.

Видовић наводи да ће Специјалистички тим на терену радити под пуном опремом и да ће за преживалима трагати уз помоћ посебно обученог спасилачког пса.

Истакао је да ће сви чланови тима дати свој максимум како би помогли турском народу.

Видовић је навео да су по налогу председника Републике Александра Вучића припадници Сектора за ванредне ситуације одмах кренули на пут да помогну пријатељима у Турској.

Додао је да се у Турској тренутно налази 27 припадника специјалистичких тимова и нагласио да је јуче МУП упутио још 18 наших припадника са свом логистичком подршком и ватрогасним камионима, који се очекују у току дана, тако да ће укупно 45 ватрогасаца-спасилаца из Србије са свом спасилачком и опремом за претрагу терена бити на располагању турској служби за ванредне ситуације.

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић по налогу председника Србије Александра Вучића упутио је два Специјалистичка тима за спасавање из рушевина са 27 припадника, службеним псом обученим за претрагу терена и комплетном опремом за пробијање, пресецање и електронску претрагу несталих лица.

Уз ова два тима упућено је и 18 ватрогасаца-спасилаца са навалним ватрогасним возилом, као и четири комби и четири теренска возила.

Srbija mora da se izjasni gde želi da bude – na Zapadu ili na ničijoj zemlji

Преузмите андроид апликацију.