Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Видели сте црвену тачкицу на жуманцету? Ево да ли смете да конзумирате такво јаје

Можда је кокошка била болесна, а јаје није погодно за храну?
Фото: Pexels/Klaus Nielsen

Разбијете јаје – и светла тачка поцрвени на жуманцету. Шта ако нешто није у реду са њим и то ће штетити нашем здрављу?

У ствари, није све тако страшно. Чињеница је да жуманце током формирања продире многи крвни судови. Ако један од њих пукне, добија се црвена тачка, слична модрици. А посуда може да пукне из много разлога, који су апсолутно физиолошки, у њима нема ништа опасно по људско здравље.

Алтернативно, црвена тачка на жуманцету може бити знак да је јаје оплођено и да се може излећи пиле. Тачније, могао би, ако би најкасније недељу дана касније био послат у инкубатор, претучен, као што га је легла кокошка. Док је у вашој кухињи, мало је вероватно да ће се излећи осим ако јаје није супер свеже.

Али у сваком случају, црвене мрље не значе да је јаје покварено, заражено нечим и да се не може јести.

Svi benefiti posta: fizički, mentalni i duhovni!

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке