Почетна > Србија
Србија

Весић: Већ од марта брже до аутопута Милош Велики из Сурчина

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић јутрос је обишао радове на изградњи аутопута Нови Београд – Сурчин и том приликом истакао да се саобраћајница убрзано завршава те да ће већ у марту бити пуштена у рад.
Фото: Танјуг/Предраг Митић

„Донео сам јутос доручак радницима на аутопуту Београд – Сурчин да им се захвалим за то што раде и данас. Пут се убрзано завршава и требао би у марту да буде пуштен у саобраћај. То ће бити најбржа веза овог дела Београда, посебно Земуна и Новог Београда, са аутопутем Милош Велики“, рекао је Весић за Тањуг.

Ова саобраћајница ће, нагласио је министар скратити пут људима који живе на Новом Београду и Земуну до аутопута Милош Велики, а самим тим и растеретити аутопут Београд – Шид.

„Оно што је занимљиво ово смо градили не само као аутопут, већ и као градску саобраћајницу. Од укупно осам километара колико је дугачка ова саобраћајница, на око седам километара уређена је бициклистичка стаза као и шеталиште, односно тротар за пешаке“, рекао је Весић.

Он је додао да је захвалан свима који ће, осим радника на овој саобраћајници, радити за празнике.

„Вечерас ће радити десетине хиљада људи у комуналном систему Србије. У локалним предузећима, водоводима, у градским превозима, на железници. И наредних дана ће радити, како би остали могли да славе и како би Србија могла да се развија. Зато сам хтео да ово јутро пред Нову годину дочекам са њима и да заједнички доручкујемо, да им кажем хвала за све што раде“, рекао је министар.

Улагање 143 милиона динара за заштиту од река у Пазару и Рашки

Преузмите андроид апликацију.