Почетна > Србија
Србија

Весић: Ускоро реконструкција пута Кљајићево-Телечка

Члан Председништва СНС Горан Весић разговарао је данас са становницима насеља Светозар Милетић на територији Сомбора и том приликом најавио да ће у наредних неколико недеља почети реконструкција пута Кљајићево-Телечка за шта је издвојено 360 милиона динара.
Фото: Танјуг/Предраг Митић

Током разговора било је речи о улагањима у пруге и путеве, а осим тога мештани су се интересовали и за решавање проблема канализације и водоснабдевања, обнову Лемешке бање, изградњу фискултурне сале у основној школи и модерног трга у центру насеља, реконструкцију аутобуских стајалишта, наводи се у саопштењу странке.

Када је у питању канализација, Весић је рекао да је у оквиру пројекта „Чиста Србија“ Сомбор већ потписао пројекат за изградњу канализације, те да ће пројекат бити проширен и за насеље Светозар Милетић.

„Требало би да почнемо до краја 2024. године и да ту урадимо и постројење за прераду отпадних вода“, рекао је Весић.

Током разговора било је речи и о реконструкцији пруге Врбас-Сомбор, а Весић је навео да се сада ради пројектовање, те да је то део плана реконструкције регионалних пруга што ће се радити са ЕУ.

Како је истакао, грађани ће се том пругом возити брзином од 120 километара на сат.

Весић је становнике насеља Светозар Милетић обавестио о изградњи „смајли“ саобраћајнице, односно саобраћајнице која ће повезивати Бачки Брег, Сомбор, Кулу, Врбас, Србобран, Стари Бечеј, Нови Бечеј, Кикинду, Наково и Српску Црњу.

„То ће много значити за овај крај. Сомбор ће потпуно оживети и биће на брзој саобраћајници, као и сва места на територији тог града, јер бити 20 или 30 километара од те саобраћајнице значи развој“, рекао је Весић.

Весић је додао да је било речи и о реконсктрукцији моста на Бачком каналу.

„Причали смо о реконструкцији моста на Бачком каналу, као и о томе шта можемо да урадимо око реконструкције неких других путева, али нешто од тога ћемо оставити за следећу годину као што је Светозар Милетић-Чонопља, затим Гаково-Растина“, рекао је Весић.

Истакао је да ће овај крај изградњом свих ових инфраструктурних и комуналних пројеката постати интересантан и за инвестирање.

„То је нешто што је будућност Србије и политика председника Србије Александра Вучића и СНС -а, да сваки део Србије буде саобраћајно повезан, комунално опремљен и да на тај начин сваки део наше земље учинимо бољим местом за живот“, истакао је Весић.

Градоначелник Сомбора Антонио Ратковић захвалио је Весићу на посети и изразио задовољство због пројеката о којима је Весић причао јер ће, како је додао, сигурно побољшати живот грађана Сомбора и насеља на територији тог града.

„Имали смо веома конструктиван састанак са мештанима села Милетић, где нас је господин Весић упознао са свим пројектима који су у току и који ће бити реализовани у наредном периоду“, рекао је он и истакао да се у Сомбору у претходном периоду много тога урадило.

Пре посете насељу Светозар Милетић Весић је обишао село Бајмок на територији Суботице чиме је започео серију разговора са грађанима севера Србије.

Petković: Povređenom Galjku predstoji ozbiljno lečenje zbog teške povrede

Преузмите андроид апликацију.