Почетна > Србија
Србија

Весић: Србија наставља да улаже у инфраструктуру (ВИДЕО)

У Србији се није стало са инвестицијама у инфраструктуру упркос економској и енергетској кризи на тлу Европе. У ексклузивној изјави за портал Војводина уживо, министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горан Весић, рекао је да Србија, чак и у поређењу са много економски богатијим земљама иде у правом смеру и да је то све продукт спровођења једне стабилне и праве политике.
Фото: Војводина уживо

’’Ми ћемо текућу годину завршити са преко 3,6 милијарди евра страних инвестиција што је више него све друге земље на западном Балкану заједно. Премда имамо везану инфлацију она је далеко мања него инфлација у Великој Британији’’ – закључио је министар говорећи о стабилности наше државе. Упркос читавој тешкој ситуацији наша држава је успела да обезбеди довољно хране и енергената, али увек остаје чињеница да живимо у свету који је врло нестабилан и да су неке ситуације, напросто, непредвидиве.

“Ма колико нас задесиле непредвидиве ситуације, а пројекти зависе управо од тога, ни од једног пројекта наша држава није одустала” нагласио је Весић за Војводина уживо.

Када је реч о ономе што је постигнуто за време мандата председника Вучића, Горан Весић наводи да ће неко рећи да је најважније то што се Србија економски подигла, враћени углед у свету, повећан број радних места, а да он лично сматра да је најважнија ствар што се Србија инфраструктурно подигла и што се Србија повезала: ‘’То је начин да се не празне мала места. Улагање у инфраструктуру и повезивање омогућило је да се развијају и мала места, а не да се споје Београд и Нови Сад. Циљ је да људи остану да живе у својим местима јер имају добре услове живота, радна места, добре путеве и железницу. Управо тако изгледају развијене земље, а Србија је управо на том путу.’’- рекао је министар Весић.

U Srbiji manje od 500 novozaraženih, preminulo sedam osoba

Преузмите андроид апликацију.