Почетна > Србија
Србија

Весић: Србија и Аустрија су више од партнера

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић разговарао је данас са амбасадором Аустрије Кристијаном Ебнером и генералним секретаром Удружења индустријалаца Аустрије Кристофом Нојмајером о будућим заједничким пројектима две земље.
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Весић је истакао да Србија сматра Аустрију за изузетно блиску земљу и да му је драго, када год се укаже прилика за унапређење сарадње, саопштило је министарство.

Амбасадор Кристијан Ебнер нагласио је да му је ова посета веома важна из разлога што аустријска индустрија и привреда имају веома важну улогу, не само у Аустрији већ и у региону.

„Последњих десет година захваљујући политици председника Вучића, у Србији се много ради на развоју инфраструктуре. Урађено је више 300 километара ауто- путева док се у овом тренутку гради близу 500 километара железничких пруга и путева“, рекао је Весић.

Додао је да је инфраструктура суштина једне земље и да се убрзаним темпом ради на томе како би се надоместили сви недостаци.

„У будућности приоритет ће бити на развоју железничке инфраструктуре а најважнији пројекти су повезивање брзом пругом Београда – Будимпешта која је планирана да буде готова до 2025. године. Уз подршку наших европских партнера радимо пругу према Нишу и то је прилика за аустријске фирме да буду део тога посла“, рекао је Весић.

Поред планова који су везани за развој друмске и железничке инфраструктуре, Весић је између осталог говорио и о плановима везаним за комуналну инфраструктуру.

На крају састанка, министар је истакао да му је изузетно драго што Аустрија наставља да показује интересовање за наше инфраструктуралне пројекте и учествује у развоју наше земље.

Poslanici izglasali rebalans budžeta za ovu godinu

Преузмите андроид апликацију.