Почетна > Србија
Србија

Весић: Министарство издваја милион евра за обнову локалних путева и мостова

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфрастрктуре Горан Весић изјавио је данас да ће то Министарство издвојити око милион евра за обнову локалних путева и мостова страдалих у поплавама у Ивањици и Пожеги.
Фото: Танјуг/Предраг Митић

Весић је заједно са министарком пољопривреде, шумарства и водопривреде Јеленом Танасковић, присуствовао седници Штаба за ванредне ситуације у Ивањици, на којој се разговарало о помоћи државе у санирању последица поплава, које су након обилних падавина погодиле тај крај.

„На седници су били присутни и председници општина Ариље и Пожега, то су три општине које су највише погођене поплавама. На територији Ивањице проглашена је ванредна ситуација у шест месних заједница, на територији Пожеге у 18. Разговарали смо о томе шта можемо да учинимо да им помогнемо“, рекао је Весић новинарима.

Пренео је да је штета настала на путној инфраструкури, углавном на локалним и атарским путевима, као и на појединим мостовима, и то још од ранијих поплава.

„Договорили смо се да Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфрастрктуре помогне у реконстукцији локалних путева, као и мостова у Пожеги. Издвојићемо око милион евра, и то ће бити урађено у наредном периоду“, рекао је Весић.

Како је рекао, он је своје домаћине обавестио да ускоро почиње реконструкција главне улице у Ивањици, што је обећано још прошле године и за шта су обезбеђена средства из буџета.

Весић је разговарао и са грађанима месне заједнице Осионица о обнови пута дугог 5,3 километра, који повезује то насеље и Ивањицу, а која ће почети у наредних месец дана.

„Овај крај је погођен непогодама, али је ово богат крај, који заслужује посебну пажњу државе. Зато смо данас и дошли овде, да покажемо да сви грађани Србије, када се нађу у невољи, могу да рачунају на помоћ своје државе“, рекао је Весић.

Luksuzni džip i Luj Viton jakna zaplenjeni na Horgošu, vrednost oko 174.000 evra (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.