Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Велико коло: Фолклораши вежбају и током лета

Фоклорни ансамбли и удружења махом одмарају током летње паузе, будући да је играчка сезона прошла, али се доста фолклораша враћа у сале и током лета, најчешће због турнеја и унапред договорених наступа и фестивала.
Фото: PrtSc/velikokolo.org

У просторијама Удружења “Велико коло” на Новом насељу и Сремској Каменици пробе се одржавају током лета, али по нешто измењеном распореду.

После двонедељног одмора након турнеје у Турској, где је овај ансамбл освојио пет првих места, већина играча наставила је да игра.

–“Иако је део чланова на годишњем одмору, већина играча је у граду и долази на пробе, где одржавамо кондицију, вежбамо кораке, уигравамо кореографије, дружимо се, организујемо филмске вечери и припремамо се за предстојећу сезону. Свакодневно пратимо ситуацију у земљи и строго се придржавамо препоручених епидемиолошких мера, тако да и даље при уласку у наше просторије меримо температуру, користимо средства за дезинфекцију, а и сала се темељно чисти након сваке пробе“ – рекао је директор Удружења “Велико коло” Милан Веселиновић.

Како је Веселиновић објаснио, члановима овог Удружења важно је да се ситуација са вирусом короне заврши што пре, те се сви подједнако труде да заштите и себе и друге.

Ипак, до прошле године играчима стране онлајн пробе донеле су много занимљивости приликом снимања корака у кућним условима, те се анегдоте с радошћу препричавају.

„Иако нам претходне године ситуација није дозвољавала да се виђамо у сали и да одржавамо наступе, друштво није стајало са радом, а играчи са игром. Играчи су, сваки у складу са својим узрастом, добијали задатке у форми видео материјала одређених игара и имали су недељу дана да савладају кораке и то сниме и пошаљу“ – рекао је Милан Веселиновић.

Снимци проба оцењивани су са одређеним бројем звездица, што је зависило од тога како је “градиво” савладано.

Сваки од играча на крају онлајн проба добио је награду у складу са освојеним бројем звездица, а највише освојених звездица донело је Луки Косићу бесплатну турнеју.

 

Преузмите андроид апликацију