Почетна > Бизнис
Бизнис

Велики значај гаса за функционисање погона компаније ,,Тетра пак“

Министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, разговарала је са представницима компаније ,,Тетра пак“ о снабдевању гасом индустријских потрошача и могућностима да се превазиђу потенцијални проблеми током зиме.
пак
Фото: Pixabay/stux

Михајловићева је рекла да је држава обезбедила довољне количине гаса кроз уговор са „Гаспромом“, у гасним складиштима у Мађарској и српском делу гасног складишта у Банатском Двору, али да се у условима енергетске кризе у Европи не може до краја предвидети развој ситуације у зимском периоду.

,,Због тога постоје кризни планови, утврђују се приоритети и пре свега се води рачуна о задовољењу домаћег тржишта. Посебно је важно да предузећа која користе гас сагледају своје могућности за супституцију другим енергентима у случају непредвиђених ситуација“, навела је Михајловићева.

Градоначелник Зрењанина Симо Салапура, директор компаније ,,Метито“ Рами Гандур и в.д. директора ЈКП ,,Водовод и канализација“ Зрењанин Предраг Бодирога потписали су у Влади Републике Србије Уговор о реализацији пројекта пречишћавања воде за пиће.

Представници ,,Тетра пака“ су информисали потпредседницу Владе о великом значају гаса за функционисање погона у Горњем Милановцу, где се производи амбалажа у коју се пакују основне животне намирнице, наводећи да је забринутост за питање сигурности снабдевања гасом присутна и у другим европским државама у којима ова компанија има своје фабрике.

Počinje izgradnja prve bifacijalne solarne elektrane u Srbiji

 

Преузмите андроид апликацију.