Почетна > Србија
Србија

Миливојевић: Велики политички пораз Ђукановића

Изузетно је важно што је митрополит Јоаникије устоличен на Цетињу јер је тиме потврђен положај Српске православне цркве (СПЦ) у Црној Гори, док је Мило Ђукановић доживео политички пораз који наговештава крај његове политичке каријере, оценио је дипломата у пензији Зоран Миливојевић.
Фото: Танјуг/Сава Радовановић

Он је подсетио да је Ђукановић јуче рекао да устоличења на Цетињу неће бити и да мора да се реши положај СПЦ и истакао да је то суштина ствари.

„Политичар за кога смо сви сматрали да је рационалан, показало се да то није.

Српско национално питање је кључно питање у региону и када га је Ђукановић отворио на тај начин доживео је то што је доживео и сада му се очигледно ближи политички крај“, изјавио је Миливојевић.

Миливојевић сматра да је Влада Црне Горе потврдила кредибилитет тиме што је остала доследна да се устоличење одржи на Цетињу. Како је рекао, сада своју доследност мора да потврди тиме што ће цела ствар имати свој правни крај.

„На Цетињу се кршио закон, политичари су позивали на насиље и сада морају на суд, да би све то имало политички епилог за оне који су у томе учествовали. Посебно мора да се преиспита понашање Ђукановића, који је и тиме доказао да није достојан функције председника. Залаже се за мир, а позива на насиље и учествује у немирима“, истакао је Миливојевић.

Фото: Танјуг/Служба за информисње председника Црне Горе

Он је похвалио понашање Србије која је, како је истакао, остала доследна при ставу да је то унутрашња ствар Црне Горе и није се мешала.

„Председник Александар Вучић је данас био оштар, али примерен ситуацији. Црна Гора се годинама меша у унутрашње послове Србије, и то преко преко криминала и других механизама што је непримерено“, поручио је Миливојевић. Он сматра да је одговорност за будуће односе две земље сада на Влади Црне Горе.

 

Преузмите андроид апликацију.