Почетна > Србија
Бизнис Србија

Велика немачка компанија жели да уложи у еЗдравство у Србији

Власник и оснивач немачке компаније „CompuGroup Medical“ једне од водећих светских компанија у области еЗдравства Франк Готхард који је данас боравио у Србији изјавио је за Тањуг да је на пословне разговоре у нашој земљи дошао са великим очекивањима и да су она скоро сва испуњена.
Фото: Градске инфо

„Овде можемо да пронађемо могућност да урадимо три ствари. Једна се односи на могућност неарсхоринга, односно преноса дела пословања на компаније у Србији, друга је проширење нашег пословања које у најширем смислу представља област е здравства и на Србију, што би значајно допринело и унапређењу здравственог система Србије“, рекао је Готхард.

Као трећу, али не мање важну ствар, навео је да може да се размисља о томе како да се заједно ради на напредовању у примени вештачке интелигенције у области здравства.

Готхард је у Србији боравио на позив председника Привредне коморе Србије Марка Чадежа, а заједно са њим је о дигитализацији здравства у Србији разговарао са премијерком Аном Брнабић.

Разговарао је и са директором канцеларије за Информационе технологије и еУправу Михаилом Јовановићем, представницима Института за вештачку интелигенцију и компанијама из ове области, затим Дигиталне Србије.

Како је саопштено из Привредне коморе Србије, он је као компаративну предност Србије истакао квалитетан високостручни кадар и изразио интерес за неарсхоринг, за инвестирање у Србији у области дигитализације здравства, као и за отварање компаније у Србији.

Франк Готхард је за Тањуг истакао да га је у овим разговорима посебно обрадовала мотивација код људи.

„Мислим да се та мотивација огледа пре свега у јачини и визијама премијерке Ане Брнабић“, рекао је он.

Додао је да је фасциниранан тиме како је Србија у кратком временском интервалу успела да направи огроман искорак и да верује да ће наставити да напредује истом брзином.

Popović-Manturov: Jačanje energetske saradnje Rusije i Srbije

Преузмите андроид апликацију.