Почетна > Свет
Свет

Велика Британија се бори са налетом албанских миграната

Власти Велике Британије се боре са порастом броја миграната који прелазе Ламанш у малим чамцима, који махом долазе из Албаније, и најављују убрзање протеривања азиланата.
Фото: Pixabay/Mary_R_Smith

Британска имиграциона служба ће по убрзаном поступку депортовати азиланте из Албаније, у покушају да одврати налет људи који улазе у земљу ризикујући животе, преноси АП.

Министарка унутрашњих послова Велике Британије Прити Пател рекла је да кријумчари и организоване банде злоупотребљавају британски имиграциони систем.

Број Албанаца који прелазе чамцима Ламанш је драстично порастао у последњим месецима, иако у изјави Министарства унутрашњих послова, Велика Британија Албанију сматра безбедном земљом.

У првој половини ове године, чамцима је преко Ламанша у Велику Британију ушло 12.747 људи, што је дупло више у односу на исти период прошле године.

Од тог броја, Албанаца је 2.165, а Албанци и Авганистанци су највеће групе миграната које чамцима нелегално улазе у Британију.

Министарка Пател разговарала је са албанским министром унутрашњих послова Бледаром Чуцијем, који је рекао да његова земља настоји да обесхрабри покушаје илегалног и опасног уласка у Велику Британију.

Двоје министара су, такође, разговарали и о отварању нових радних места за албанске раднике који ће им омогућити легалан боравак у Британији.

После тог састанка, најављено је и да ће британско Министарство унутрашњих послова покренути кампању како би се сузбио налет мигранта, као и повећање затворске казне и могућност депортације за имиграционе прекршаје.

Tajvan: Rekordna izdvajanja za odbranu sledeće godine

Преузмите андроид апликацију.