Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

“VEGA IT“ – нова локација за нових 500 радних места (ВИДЕО)

Нови Сад, из дана у дан, заузима све вишу позицију на лествици најпожељнијих градова за живот у Србији. Један од многобројних разлога који доприносе овој чињеници јесте подизање животног стандарда и пружање могућности младима да раде и живе у граду који воле.

Због тога је веома важно обратити пажњу на то да је једна од водећих ИТ компанија, одлучила да прошири своје капацитете и то на једној од веома атрактивних локација, згради бившег Радничког универзитета.

Реконструкцијом нашег најпознатијег небодера, не решава се само визуелна проблематика ове, већ дуго запуштене, грађевине, већ се решава и питање стопе незапослености.

Овим потезом компанија „VEGA IT“ додатно ће побољшати своју сарадњу са Универзитетом у Новом Саду и отворити конкурс за пет стотина нових радних места.

Фото: Градске инфо

Верујемо да у Новом Саду, али и шире, не постоји особа која није чула за „VEGA IT“ компанију, за њено пословање, али и упечатљиво име које се памти на „кеца“.

Колико је име важно за добар и плодоносан почетак пословања, одавно су схватили оснивачи „VEGA IT“ компаније, назвавши фирму према звезди, најсјајнијој у сазвежђу Лира, другој по важности на небу северне хемисфере.

„Почевши од имена па онда до свега осталог, гајимо менталитет другопласираних који непрекидно теже да буду први и најбољи у сфери којом се баве. Размишљамо у правцу да увек има бољих, како не би стагнирали или се опуштали, па чак и кад постанемо најбољи, то значи да се такмичимо сами са собом. Зато смо фирму и назвали по другој најсјајнијој звезди у сазвежђу Лира“. За Градске инфо рекао је Саша Поповић, оснивач „VEGA IT“ компаније.

Фото: Градске инфо

Он је, пре више од деценију, заједно са Владаном Остојићем одлучио да оснује фирму са седиштем у Новом Саду, у месту где су усавршили своје програмерско знање на Факултету техничких наука. Тада су спојили два и два.

„Разлог због ког је седиште фирме баш овде је управо тај јер је Нови Сад универзитетски град где смо остварили леп живот. Велика предност овог града јесте што у индустрији којом се бавимо ми и наше колеге, можемо да зарадимо сличну, а некада и већу зараду у односу на друге колеге који живе у другим европским земљама, а да су трошкови живота много мањи“, истакао је Поповић.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Synthesis Quatro (@synthesis_quatro)

Како каже током целе године су организоване стручне праксе за више стотина студената који ревносно и заинтересовано долазе, јер им се најчешће по први пут пружа прилика да виде како изгледа рад у компанији.

„Студентима се нуди добра прилика да виде како изгледа рад у компанији, где могу да науче програмирање у добрим праксама и индустријским стандардима и да примене све оно што су научили током студија.

Врло често се укључују на неким пројектима које радимо практично бесплатно за заједницу. Консултујемо се са запосленима на факултету у вези с наставним програмом. Професоре занима шта се то ново дешава у свету индустрије, тако да постоји сарадња у различитом смислу“ , истакао је оснивач „VEGA IT“ компаније.

Захваљујући реконструкцији Радничког универзитета, ова компанија планира да прошири своје капацитете и отвори минимум 500 радних места, што представља огроман значај за наш град, јер отварањем нових радних места за будуће програмере значи останак младих у Новом Саду и Србији.
Фото: Градске инфо

„Фирма већ дужи низ година постоји у Новом Саду. Зградом проширујемо своје знање, али и радна места. У наредном периоду планирамо да отворимо и више од 500 радних места. Пре свега бавимо се развојем софтверских производа за неке од највећих светских компанија. Запошљавамо софтверске инжењере који се баве управљањем пројеката, развојем производа, анализом пословних захтева, као и људе који се баве тестирањем софтверских производа и сличним позицијама који су неопходни да би се развио квалитет софтверске производње“, рекао је Поповић.

Из компаније кажу да је Раднички висока зграда у центру града у којој су препознали потенцијал и веровали у могућност да такав један комплекс улепшава град, па се тако попут митског бића диже из давно занемареног пепела.
Фото: PrtSc/gradnja.rs

„Није у питању само проширење капацитета, јер смо за много мање пара могли да изградимо нешто што би задовољило критеријуме. Идеја је била да направимо зграду која ће изгледати јако добро, модерно и аутентично, која ће бити јако добра бизнис карта и додатак имиџу који стварамо код клијената. Овом зградом стварамо премијум бренд, што представља побољшање услова како за нас тако и за заједницу у којој живимо и радимо“, изјавио је Поповић и додао: „Радови напредују добро, не онолико добро и брзо колико смо се надали, али очекујемо да ћемо један део зграде уселити почетком следеће године“.

Како каже, компанија наставља да се развија у правцу иновативних технологија и програмирања, јер виде огроман потенцијал и простор за напредовање, међутим не крије да су кроз овај пројекат научили много тога о самој реконструкцији комплекса, архитектури и дизајну.

Фото: PrtSc/gradnja.rs

„Ми смо кроз овај пројекат реконструкције Радничког пуно тога научили, посебно о стварима које смо радили први у земљи или бар међу првима. Осим вертикалног зеленила успели смо да добијемо јако лепо осмишљен изглед зграде који ће осим зеленила имати и заштиту од буке као и противпожарни систем водене магле.

За унутрашњост користиће се вентилациони систем за грејање и хлађење простора који треба да омогући максималан конфор нашим колегама, а да притом имамо ваздух који је прочишћен и квалитетнији у односу на спољашњост“, за Градске инфо рекао је Саша Поповић, оснивач „VEGA IT“ компаније.

Фото: Градске инфо

Šta vas danas očekuje u Novom Sadu? (utorak, 13.9.2022.)

Преузмите андроид апликацију.