Почетна > Србија
Србија

Већина Београђана носи маске у превозу, млађи избегавају

Упркос побољшаној епидемиолошкој ситуацији у земљи, већина Београђана и даље носи заштитне маске у градском превозу, а међу онима који се тога не придржавају. углавном су млади.
Фото: Pixabay/hpgruesen

Суграђани са којима је данас разговарала екипа Танјуга, рекли су да маску носе и кад не ради клима у превозу, а поједини истичу да и даље поштују епидемиолошке мере, иако су вакцинисани.

Један од саговорника рекао је да обавезно носи маску у превозу, али и да је приметио да има и оних који се тога не придржавају.

,,Поштујем и даље мере, иако сам примио вакцину“, рекао је он.

Његов суграђанин Драган се слаже са њим и истиче да носи маску због себе и других, а на питање да ли сматра да људи не поштују мере због повољније епидемиолошке ситуације, одговара потврдно.

,,Медијска кампања, отворени клубови, ресторани, кафане… То утиче да људи мисле да је прошло за вијек векова. Можда јесте, можда није видећемо… али, константно нас бомбардују са неким новим вирусима, сад неки делта. То само Бог зна, то је нека серија без краја“, каже Драган.

Београђани кажу да је лакше боравити у градском превозу када је укључена клима, али и да је приметно да у многим аутобусима она не ради.

,,Ако иду нови аутобуси, подношљиво је, јер ради клима“, навео је саговорник Танјуга.

Неки за превоз користе бицикл.

,,Ми млади ређе користимо аутобус“, каже један старији мушкарац.

Други суграђанин се надовезује и наводи да ретко улази у аутобусе, али и да тада поштује епидемиолошке мере.

,,Апсолутно у затвореном простору и аутобусима увек носим маску и због себе и због других“, поручио је.