Почетна > Нови Сад
Актуелно Нови Сад

Вечерас почиње 16. PROSEFEST у Културном центру Новог Сада

Међународни књижевни фестивал, PROSEFEST, 16. пут, под слоганом „PROZOM U #SVET“, почиње вечерас у Културном центру Новог Сада и трајаће до петка. Учествује 8 наших и страних писаца, који ће, традиционално, гостовати у новосадским гимназијама.
Фото: prosefest.rs

Међународни књижевни фестивал PROSEFEST отвориће писац Радослав Петковић. Награда „Милован Видаковић“ ове године додељена је једном од најзначајнијих савремених мађарских аутора Ласлу Краснахоркаију.

Уредница фестивала Мирјана Фрау Гардиновачки каже да се фестивал вратио изворном концепту-непосредном контакту писаца са младим читаоцима.

Уз Ласла Краснахоркаија на фестивалу учествује шкотски писац Ендру Круми који је први пут објављен код нас, потом регионалне звезде Сенка Марић, Ана Вучковић и Кристиан Новак, па Алеш Штегер, Венко Андоновски и Марјан Чакаревић.

Фестивал ће бити затворен програмом „Post prosefest“ у петак, промоцијом књиге „2020- заједнички дневник о години која је променила свет“, а у којој је 6 младих ауторки и аутора из региона забележило своје виђење пандемије ковида и заустављања света.

https://gradskeinfo.rs/novi-sad-evropska-prestonica-planinskog-biciklizma-19-09-2022/

Преузмите андроид апликацију.