Почетна > Србија
Србија

Вече посвећено поезији, вину и љубави у Сомбору

Градска библиотека Карло Бијелицки и удружење грађана Информа Сомбор, организују вече посвећено поезији, али и вину и љубави, као вечитој инспирацији песника.
Фото: Pixabay/Vinotecarium

Након реализованог конкурса за најлепше песме у којима се спомињу вино и љубав, штампана је збирка поезије Поезија вином обојена, у коју су ушле песме које су прошле селекцију жирија конкурса. Уз промоцију песама пристиглих на конкурс и доделу награда, биће уприличена и промоција вина винарије Вучји подрум.

Фото: Градска библиотека Карло Бијелицки у Сомбору

Да подсетимо, на конкурс Поезија вином обојена, од пристиглих 75 песама, које су ушле у збирку поезије, прве три су: првонаграђена Вита Бревис Петра Матовића, другонаграђена песма Про Цорде Морте Јелене Гашовић и трећенаграђена песма На корак ближе Николе Кривокуће. Додељене су и две специјалне награде, Душку Секулићу и Срби Такићу. О наградама је одлучивао жири у саставу: Саша Радојчић, Горан Малбаша и Драган Бабић.

Уз најлепше стихове о вину и љубави, које ће читати глумци Бобан Ђорђевић и Биљана Кескеновић, очекујемо вас у суботу, 27. августа, у дворишту Градске библиотеке Карло Бијелицки, Краља Петра И бр. 11, у 19 часова.

Peti „Vinski Park“ 27. avgusta u Sremskoj Mitrovici

Преузмите андроид апликацију.