Почетна > Спорт > Кошарка
Кошарка

Вебер, Валас, Пирс, Бош у Кући славних

Кошаркашка Кућа славних од 2021. године је богатија за неколико имена.
Фото: Танјуг/AP/Jessica Hill

„Први црни Србин“ Крис Вебер, човек који је овдашњој публици најпознатији по играма у Сакраменто Кингсима уз Дивца и Стојаковића почетком 2000-их година, а чувени надимак је добио приликом посете Србији.

Пол Пирс, чувени надимак „Истина“, некадашње крило Бостон Селтикса и особа која је зеленима донела и шампионску титулу и много великих победа у доигравањима.


Баскеташи Србије трећи пут заредом шампиони Европе!


Такође ваља споменути улазак Бена Валаса, вишеструког освајача титуле за најбољег дефанзивца у НБА лиги и центра ког су се многи плашили и један је од играча који су обележили скандал „Малице ат тхе Палаце“.

Крис Бош, бивши ас Торонто Репторса и члан „Велике тројке“ Мајами хита са Леброном и Вејдом, примљен је у Кућу славних заједно са поменутим играчима, а нови чланови су још Јоланда Грифит и Лорен Џексон.

За крај, Бил Расел је као тренер уврштен у Кућу славних и сада је у друштву „бесмртних“ и као тренер и као играч, Рик Аделман је својевремено водио и Кингсе и он је члан Куће славних, као и чувени НЦАА тренер Џеј Рајт, па и Вал Акерман, Хауард Гарфинкел, Котон Фицсимонс, Боб Дендриџ, Перл Мур и Клеренс „Фетс“ Џенкинс.

Преузмите андроид апликацију.