Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Ватрогасним друштвима у Војводини 20 милиона динара за набавку опреме

Педесет и једно ватрогасно друштво са територије АП Војводине добило је данас укупно 20 милиона динара бесповратних средстава за опремање служби за гашење пожара на пољопривредном земљишту.
Фото: Покрајинска влада

Представницима ватрогасних друштава уговоре о додели субвенција уручио је покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић, који је истакао да је Покрајинска влада и ове године, преко ресорног секретаријата, субвенционисала набавку неопходне опреме за ватрогасна друштва, с циљем да се унапреде њихове активности и помогне рад на терену.

Божић је додао да ће се и следеће године наставити подршка ватрогасним друштвима, те да ће буџет за ову намену бити знатно већи, како би се обухватило што више ватрогасних удружења.

Фото: Покрајинска влада

Међу овогодишњим корисницима субвенција су и добровољна друштва из Риђице и Бачког Грачаца, која су добила по 451.000 динара за набавку заштитних униформи за ватрогасце.

Како су истакли Немања Маринковић из ДВД „Риђица“ и Душан Поповић из ДВД „Бачки Грачац“, од почетка године је у оба места забележен повећан број интервенција на терену, углавном због запаљеног ниског растиња и траве.

Стога је свака помоћ у виду набавке опреме добродошла, нарочито за рад на терену.

На конкурсу су, поред набавке опреме, подржани и програми који треба да допринесу подизању свести грађана о значају активности добровољних ватрогасних друштава, повећању нивоа знања и вештина њихових припадника, те популаризацији добровољног ватрогаства.

Danas se završava PISA testiranje, rezultati 2023. godine

Преузмите андроид апликацију.