Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

Ватерполисти Партизана, Радничког, Шапца и Валиса добили ривале у Еврокупу

Ватерполисти Партизана играће у групи Ф квалификација за Еврокуп са Дуизбургом, Савоном, Телимаром и Сетеом, док ће Раднички из Крагујевца бити у групи Д са Приморјем, Орадеом и Соларисом, одлучено је данас жребом у Нетањи, саопштио је Ватерполо савез Србије.
ватерполисти
Фото: Unsplash/Philippa Rose-Tite

Домаћин групе Ф биће Дуизбург, док ће група Д бити одиграна у Ријеци. Ватерполисти Шапца биће домаћини групе А квалификација за Еврокуп. У Шапцу ће поред домаћина играти још један српски клуб Валис, затим Ортиђа, Нојси ле Сек и Динамо из Букурешта.

Квалификациони турнири Еврокупа биће одиграни од 21. до 24. септембра, а пласман у наредну фазу такмичења избориће по два најбоља пласирана тима из сваке групе.

У женском Челенџер купу наступиће две екипе из Србије и то Војводина из Новог Сада и Црвена звезда.

Војводина ће бити домаћин квалификационе групе А у којој ће још играти Младост и Јадран из Хрватске, турски Оту и британски Манчестер. Црвена звезда ће бити у групи Ц у Бугарској са домаћом Локомотивом, Сиренсом са Малте, екипом Флувио Портунесе из Португалије и Ортером из Велике Британије.

Турнири Челенџер купа на програму су од 20. до 22. октобра, а пласман на Ф6 избориће по две најбоље пласиране екипе из три квалификационе групе.

Kolaković: Poljska je veliki izazov za nas, najbolji su tim na svetu

Преузмите андроид апликацију.