Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

“Васкршња звона” у Беочину: На овој тезги ћете моћи да пробате врхунске слаткише и сланише, а сав приход иде за лечење малог лава (ФОТО)

Туристичка организација општине Беочин, организује прву Васкршњу манифестацију под називом “Васкршња звона”, у недељу, 28. априла од 11.00 часова. У духу овог великог празника, организован је богат културни, уметнички и туристички програм, како за децу, тако и за оне старије.
Фото: PrtSc

– У сусрет Ускрсу, организује се по први пут манифестација “Васкршње звоно”. Као један од излагача дошла сам на идеју да све што ми продамо на манифестацији, донирамо за лечење нашег суграђанина. На овој манифестацији биће реализоване радионице, фарбаће се јаја… С обзиром да је пост у току, биће постан програм, нудићемо баклаве, пите са вишњама, гибанице, погачице… Такође, наше удружење има и широк асортиман сувенира Срема, односно Раковца са којим ми наступамо иначе на манифестацијама. Све што се буде продало тог дана, биће уплаћено на рачун малог Лава – рекла је за наш портал учесница манифестације, Тања Ајети.

Фото: PrtSc/Facebook
Лав Петровић

Лав је рођен као прво дете из уредно вођене и контролисане трудноће,завршене у термину у 40ГН. По рођењу је реанимиран након чега проводи неколико дана у изолети. Тада је утврђено постојање неонаталне асфиксије са хипоксично исхемијском енцефалопатијом.

У марту 2022. године учињена је психолошка експлорација којом је процењен ИQ 32 и констатовано постојање споријег глобалног психомоторног развоја, а услед изражене хипотоније аксијалне мускулатуре установљена је и дијагноза церебралне парализе (G80.8 Paralysis cerebralis alia).

Средства су потребна за рехабилитације, соматопедске третмане, третмане храњења,логопедске и дефектолошке третмане, БДА обуке, тхератогс терапијско одело, специјалистичке прегледе као и за терапијско јахање.

Уколико не можете да присуствујете манифестацији, а желите да помогнете ово су рачуни:

Уплатом на динарски рачун:

160-6000001908177-70

Скенирањем НБС ИПС QR кода на вашој мБанкинг апликацији: НБС ИПС QR код

Уплатом на девизни рачун:
160-6000001909290-29

ИБАН:

РС35160600000190929029

Gradsko zelenilo raspisalo oglas za zakup poslovnih objekata na Štrandu

Преузмите андроид апликацију.