Почетна > Свет
Свет

Вашингтон: Пожар који се шири под утицајем ветра, однео један људски живот

Шумски пожар који се шири под утицајем снажног ветра у држави Вашингтон на западу САД уништио је најмање 185 објеката, затворио главни аутопут и однео један људски живот, саопштиле су данас локалне власти.
FOTO: KXLY via AP

Пожар је почео нешто после поднева у петак на западној страни Медикал језера, око 24 километра западно од града Спокен, а затим је почео да се шири, рекла је портпаролка министарства природних ресурса државе Вашингтона Изабел Хојгард, преноси АП.

До суботе ујутру ватра је захватила скоро 38 квадратних километара терена, али до данас нема нових процена величине територије под пожаром.

Уништене грађевине су биле углавном стамбене зграде и помоћни објекти, због чега је у суботу издато наређење за евакуацију из Спокена које је синоћ проширено и према југоистоку до града Тајлера, рекла је Хојгардова.

Међу евакуисаним су и родитељи Зака ​​Запонеа, одборника у скупштини града Спокена, који је рекао да је ватра захватила кварт у којем живе његови родитељи недуго након што су евакуисани и уништила им кућу у којој живе од 2003. године.

„То је био шок. У неверици смо“, рекао је Запоне.

Ватра је захватила јужну страну града, а главна саобраћајница исток-запад остала је затворена у оба смера од суботе увече.

Ajndhoven: Zelenski u poseti Holandiji u cilju jačanja ukrajinske PVO

 

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке