Почетна > Србија
Србија

Васиљевић: Гледаоци се препознају у „Тајнама винове лозе“

Гост нове епизоде видео серијала Танјуг Рефлектор био је глумац Марко Васиљевић који је говорио о својим улогама у серијама „Тајне винове лозе“ и „Убице мог оца“ и филму „Заспанка за војнике“.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Васиљевић је рекао да је суштина популарности „Тајне винове лозе“ што гледаоци у њој препознају себе и неке ситације које су проживели.

„Та мелодрамска форма је питка зато што је животна. Танка је граница да то оде у неку патетику или да буде истинита. Да буде истинито мора доста да се загребе испод површине да би се дошло до суштине ликова“, навео је Васиљевић.

У серији Васиљевић игра сина слободе Мићаловић иако је разлика између њих двоје само осам година и сви су се питали да ли ће то моћи да функционише или не.

„Моја мајка каже да толико препознаје однос Бобе и мене. То је највећи комплимент. Мени мајка дође другарица којој могу све да кажем. Такав је однос и са Бобом“, истакао је глумац.

Према његовим речима, у серији није рађен прецизно неготински дијалекат, а лекторка Љиља Мркић је сугерисала да тај говор сви раде кратко, силазно и брзо да би могли да га усвоје.

„То није могао бити чист неготински, али смо нашли неку модификацију. Неким мојим пријатељима у Рајачким Пимницама су похвали да сам добро скинуо акценат“, истакао је Васиљевић.

„Убице мог оца“ су за Васиљевића „стварно нешто посебно, као прва серија тог формата на нашим просторима“ и глумац истиче да је привилегија бити део екипе у којој је продукција уиграна а колеге глумци добри.

„Они су стварно велика породица и свако ко дође нови, ако је иоле нормалан као човек, они га прихватају, цене и награђују. Ја сам пример. Имао сам седам дана у почетку и мој лик се ширио, па сам сад један од три инспектора. Кад се трудиш и радиш неко то препознаје“, рекао је Васиљевић.

Присетивши се филма „Заспанка за војнике“ (2017), Васиљевић је истакао да му је то први филм и главна улога и нешто што ће „памтити цео живот“.

„Тај Стеван Јаковљевић је био сличан мени по неким карактерним особинама, чак је сличан и лик у “Убицама““, открио је глумац.

Упитан како гледа на тренутну хиперпродукцију серија у Србији, Васиљевић је рекао да је добро што се пуно снима али да је мало квалитетних серија.

„Људи су схватили да је хиперпродукција добра, али не схватају да дан снимајући кошта. Глумац има често један тејк, евентуално два и већ се иде даље. Мора што више да се сними, јер снимајући дан кошта. Зато је квалитете такав какав јесте. Код одређених серија је другачији зато што се посвећује више пажње“, рекао је Васиљевић.

Глумац је рекао да је трнеутно у позицији да ради, док велики број његових колега не ради и нико не зна за њих и поред толиког снимаања, пошто у Србији годишње са школовања изађе око 120 нових глумаца.

„Док год се снима само нек потраје. Не бих могао да живим да се не снима, јер нисам запослен у позоришту“, рекао је Васиљевић.

U Srbiji oko 25 000 venčanja godišnje, termini popunjeni

Преузмите андроид апликацију.