Почетна > Србија
Србија

Васић: Прочитана оптужница против Трајковића,изјаснио се да није крив

Србин из Косовске Митровице Слађан Трајковић изјаснио се да није крив по свим тачкама оптужнице, након што му је у Основном суду у Приштини данас прочитана оптужница, рекао је његов адвокат Дејан Васић.
Фото: Танјуг/Дописник КиМ

Он је указао на то да је оптужница Трајковићу, који се терети за наводне ратне злочине, прочитана иако одбрани нису додтављени сви докази тужилаштва.

“Данас је упркос нашем противљењу да се оптужница прочита, она је ипак прочитана. Ми смо имали приговор на понашање тужилаштва у погледу достављања и обеладањивања доказа. Они нама још неке доказе нису доставили и ја се надам да ћемо тај пропуст некако у току поступка анулирати”, рекао је Васић након рочишта.

Додао је да због одлуке судског већа да суђење буде затворено за јавност, није у могућности да говори о оптужбама против Слађана Трајковића, али је истакао да су оптужбе неосноване.

Васић је најавио да ће поднети приговор и на оптужницу и на доказе.

Судија у поступку није одредила датум одржавања следећег рочишта.

Супруга Трајковића, Сузана нада се да ће се ипак доказати да њен муж није крив и да ће правда победити.

„Психички се држи и надамо се и верујемо у правду, надамо се да ће Бог да буде на нашој страни, само. Знамо да је Слађан невин, трудићемо се борићемо се и даље, мислим да ћемо издржати“, казала је Сузана Трајковић.

Слађан Трајковић ухапшен је 15. децембра прошле године у јужном делу Косовске Митровице и од тада се налази у притвору.

Он је био припадник косовске полиције, а службу је напустио када су сви Срби са севера напустили приштинске институције 5. новембра.

Пре пријема у косовску полицију, прошао је све безбедносне провере, како приштинских, тако и међунардних институција.

Његово здравствено стање је погоршано, па су адвокат и породица више пута до сада затражили да се брани са слободе и да му се омогући адекватно лечење у КБЦ Косовска Митровица, а породица и пријатељи су због, како тврде, лажних оптужби, организовали и мирне протесте у Косовској  Митровици и Приштини.

Euraktiv: Grčka demantuje Kurtija da je blizu priznavanja nezavnosti tzv. Kosova

Преузмите андроид апликацију.