Почетна > Србија
Србија

Вакцинишите се, бројке ће расти!

Председница Владе Ана Брнабић упозорила је данас да ће се, ако грађани не наставе да се вакцинишу, десити неизбежно и почеће да расте број оболелих.
Фото: Танјуг/Јадранка Илић

Премијерка је упозорила да 48 одсто вакцинисаног пунолетног становништва не може да штити све, али и одбацила могућност да долазак људи из дијаспоре може утицати на епидемиолошку ситуацију у земљи, јер они долазе из држава у којима је ниво вакцинације на завидном нивоу.

„Сто одсто популације не може да штити 48 одсто вакцинисаних пунолетних грађана, а поготово не 40 одсто или мање, то је фрустрирајуће и катастрофално“, рекла је Брнабић и апеловала на сваког појединца да разговара са пријатељима, родбином, члановима породице, комшијама који се нису вакцинисали, да то учине.

Према њеним речима, ако број оболелих почне да расте, ако бројке опет крену, то ће бити пропаст за све нас, за наше ментално здравље нације, за економију која расте, али је жилава и бори се.

„Данима се више нико не вакцинише, само странци, онда је неизбежно да ћемо ускоро видети, плашим се, али се надам, касније него што мислим, пораст бројева“, рекла је Брнабић.

Упозорила је да је у Србији 48 одсто пунолетне популације вакцинисано и да тај проценат не можемо да пређемо.

Фото: Pixabay/fernandozhiminaicela

„О томе причамо недељу дана, не можемо да пређемо 2,6 милиона вакцинисаних, то је невероватно“, рекла је Брнабић.

У првих 10 по броју вакцинисаних, поред централни градских општина Београда су и Ниш и Босилеград, то су феноменални примери. На 11. месту је Ужице, на 12. Мали Зворник, али у Тутину имамо 14 одсто вакцинисаних, у Новом Пазару 22, рекла је премијерка.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.