Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Уз само неколико кликова сазнајте које ваше фотографије колају интернетом

Тако можете открити и злоупотребе.
Фото: Pexels/Picjumbo com

Начин на који функционише страница PimEyes је тај што ви дате своје фотографије, а она их користи за проналажење свих ваших слика доступних на интернету. Ова технологија омогућује идентификацију фотографија онлине помоћу вештачке интелигенције.

Названа је „најузнемирујућом веб страницом с вештачком интелигенцијом на интернету“.

Дајући своје фотографије страници PimEyes, омогућујете јој да пронађе све ваше фотографије доступне на интернету. Док неки сматрају да је ово занимљива могућност, други је описују као „сан сваког уходе“, јер једном када имају једну вашу фотографију, могу је користити за проналажење других.

Страници треба само неколико секунди да пронађе друге фотографије на темељу једне, што представља изазов за приватност на интернету. ПимЕyес такође може препознати особе сличне вама с којима делите карактеристике лица.

Иако је неки хвале на сва уста наводећи пример да је „пронашла ко је користио моје лице без мог пристанка“ и омогућила предузимање мера за уклањање таквих слика с веб страница, постоји и ризик за приватност.

Уколико су ваши профили на мрежама јавни, онда можете очекивати да су ваше фотографије преузимане и налазе се на разним местима на интернету. Чак и ако су ваше фотографије постављене на приватним профилима на друштвеним мрежама, постоји могућност да се распрше по интернету, преноси Ладбибле.

Šta treba da znate ako prvi put letite sa bebom: Bitna je medicinska podrška, ali i dozvola avio-kompanije

Преузмите андроид апликацију.