Почетна > Свет
Свет

Уз пут Братунац-Поточари фотографије убијених Срба

Уз регионални пут Братунац-Поточари данас су постављене фотографије 3.267 српских цивила и војника из средњег Подриња убијених и погинулих у протеклом рату у БиХ.
Фото: Prt.Sc/Facebook

Начелник братуначке општине Срђан Ранкић рекао је за агенцију Срна да су фотографије поставили чланови породица погинулих уз његову сагласност и подршку с циљем да се укаже да су на овом подручју страдали и Срби и да су над њима почињени многи злочини за које нико није одговарао.

„Прошло је 30 година а нико није одговарао за 3.267 убијених Срба од којих је скоро половина било цивила који су убијени у својим кућама и двориштима. На овај начин желимо да укажемо да за убијене Србе нема земаљске правде“, казао је Ранкић.

Он је додао да су фотографије убијених Срба постављене да их виде међународни представници када буду долазили на комеморацију настрадалим бошњачким војницима у Поточарима 11. јула.

„Редовно долазе на ову комеморацију, иако се ради о погинулим војницима док се не интересују за српске цивилне жртве. Можда ће ове фотографије изазвати нечију савест и реакцију да се запита како је могуће да за толико убијених нико није одговарао“, рекао је Ранкић.

Asad proveo Kurban-bajram u Alepu

 

Преузмите андроид апликацију.