Постоји много митова о томе какву храну треба да једемо када дође хладно време и зима.
Често осећамо да је зими потребно јести јачу храну како би тело било здраво и снажно.
Зачињено и топло
Да бисмо подигли имунитет, потребно је да узимамо храну која убрзава метаболизам, све што је љуто, све што убрзава циркулацију и омогућава телу да се загреје.
На првом месту су бели лук, све врсте љутих папричица, бибер, али и ђумбир.
Има фантастичан ефекат на организам јер се може користити и као зачин и као чај.
То треба да буду приоритетне намирнице, као и све оно што је тренутно присутно на тржишту, што је свеже и зелено, тако да стално уносимо витамине и минерале. То су, на пример, разне врсте купуса, кромпира, црног лука, шаргарепе, цвекле, целера, грашка, агрума, рена. Изузетно делотворна је и топла храна – супе, посебно пилеће. Не само да ће нас загрејати, већ садржи и веома корисне састојке за организам. Додатна корист за организам је удисање при конзумирању свих врста топлих супа и напитака.
Чајеви и компоти
Говорећи о пићима, чајеви и етерична уља за инхалацију такође делују на загревање тела у хладним данима. Ујутру пијте оне које подижу имунитет, попут ехинацее, зелене, разних врста црне, а препоручује се употреба са витамином Ц. Не треба га пити док је претерано топао јер ће имати контра ефекат, а саветује се да се не заслађују, осим са мало меда ако је потребно. Поред чајева, ту су и компоти, али без шећера. Треба водити рачуна да компот буде ужина, а не као посластица после главног јела.
Маслиново уље и бели лук
Увек треба да имате на уму шта су здраве масти. То је првенствено маслиново уље. Ово уље и бели лук су фантастична комбинација. Такође, путер и маст. На пример, мало од тога намажете, ставите љуту паприку и бели лук или бибер и тако загрејете тело на здрав начин.
Преузмите андроид апликацију.