Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Уз ове 3 цаке јунеће месо неће бити жилаво, већ сочно

Јесте ли икада желели да ваше јунеће месо буде нежно и сочно, готово топи се у устима?
Фото: Pexels/Vanmalidate

Ево трикова који ће вам помоћи да постигнете баш такав ефекат, користећи природне састојке које вероватно већ имате у кухињи.

Пиринчано вино – тајна меког меса

Припремите маринаду од мало пиринчаног вина, квалитетног маслиновог уља и фино наренданог лука и јабуке. Јунетину потопите у ову ароматичну маринаду за месо и оставите да одстоји у фрижидеру преко ноћи. Осим што ће обогатити месо неодољивим укусом, овај поступак ће резултирати месом тако меканим да ће се једноставно топити у устима.

Газирани напитак за брзо омекшавање

Кола напици нису само за освежење. Они могу послужити и као брза метода омекшавања меса, посебно код дебљих шницли. Довољно је да месо потопите у Колу десетак минута, након чега га извадите, осушите и пржите у уљу уз додатак црног бибера. Резултат ће бити сочно и мекано месо које ће одушевити ваше чуло укуса.

Лимун или сирће

Маринирање меса у лимуновом соку или сирћету може такође бити ефикасан начин омекшавања меса. Лимунов сок може омекшати месо већ за сат времена, док ће процес у сирћету трајати преко ноћи како би месо постигло жељену мекоћу, преноси Крстарица. Ова техника је позната и доказана, те је чест избор за оне који воле класичне методе.

Укратко, омекшавање меса не мора бити компликовано или захтевати употребу вештачких адитива. Природа је препуна састојака који могу учинити чуда за текстуру и укус вашег меса. Испробајте ове трикове код куће и уживајте у сочном, нежном месу које ће одушевити ваше непце.

Evo kako da se najlakše rešite neprijatnog mirisa iz patika i cipela!

Преузмите андроид апликацију.

Ознаке