Хлеб је најукуснији када је свеж. Међутим, постоји једноставан метод у пет корака који ће учинити да стари хлеб буде подједнако добар као и свеж.
Стари хлеб, колико год да је тврд, брзо ће поново омекшати захваљујући једноставном трику. Прво проверите да ли има буђи.
Ако хлеб има мрље сумњивог изгледа, најбоље је да га баците. Међутим, ако је само сув и без буђи, још увек можете да га „оживите“.
Уз мало влаге удахнућете нови живот свом хлебу. Користите четку или бочицу са распршивачем да лагано попрскате целу векну.
Количину воде прилагодити сувоћи и дебљини коре. Веома сув хлеб или хлеб са густом кором може да поднесе мало више воде.
За тање коре или мало бајат хлеб не претерујте са влагом.
Умотајте хлеб у алуминијумску фолију и једног дана можете једноставно вратити багет у папирну кесу са затвореним умотаним врхом.
Затим ставите хлеб у хладну рерну и укључите је на 150 °Ц.
Пустите да се лагано загрева десет до 15 минута, у зависности од тога колико је суво и тврдо. Почните да га проверавате после десет минута.
Вода коју сте додали у хлеб постаје пара заробљена у омоту. Хлеб упија ову пару и тако враћа влагу назад. На крају, када вам се чини да је унутрашњост довољно влажна, уклоните омотач и ставите хлеб на решетку око пет минута.
Ако је био у папирној кеси, извадите је пре него што је вратите у рерну. Овај последњи корак уклања вишак влаге са коре, чинећи је поново дивно хрскавом. Осим тога, ваша кухиња ће бити испуњена божанским мирисом свежег хлеба.
Prerađene namirnice koje možete da jedete i kada pazite na ishranu
Преузмите андроид апликацију.