Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Уз овај трик тестенина ће имати савршен укус

Кување тестенине се често сматра једноставним задатком. Међутим, постоје неки важни детаљи који могу направити разлику између обичног јела и оног које је заиста савршено.
Фото: Pixabay/sgrunden

Иако многи од нас имају сопствене рутине за припрему тестенине, постоје грешке које могу довести до тога да сос за тестенину не испадне како треба.

Једна од најчешћих грешака је испирање тестенине након кувања.

Иако можда мислите да је ово добар корак за уклањање вишка скроба, ви заправо радите управо супротно од онога што би требало да радите.

Наиме, скроб који остаје на тестенини кључан је да се сос упије и споји са тестенином. Ако исперите тестенину, губите онај важан слој скроба који омогућава да се сос залепи за тестенину.

Након што скувате тестенину, најбоље је да је одмах додате у припремљени сос.

На овај начин, тестенина ће завршити кување у сосу, омогућавајући јој да упије све укусе и постане савршено кохезивно јело.

Ако је сос превише густ, воду у којој се кувала тестенина можете да разблажите и додатно повежете са самом тестенином.

Када тестенину не исперете и одмах не ставите у сос, резултати ће бити много бољи.

Преузмите андроид апликацију.