Постоји милион начина на које можете да припремите млевено месо, а свако има своју тајну како да буде што сочније.
Већ смо поделили трикове неких искусних домаћица које у млевено месо додају путер, кромпир, скроб… Иако су сви ови савети корисни, предлажемо још један који вас неће много коштати.
Управо маст која се додаје у млевено месо чини јела попут ћуфте и сланине много укуснијим и сочнијим.
Свињска маст побољшава квалитет меса, али му даје и посебну арому, па ће јела од млевеног меса бити много укуснија. Најбоље је ако користите свежу маст.
Шта је свежа маст?
Од меса које је печено или пржено одвојити свежу масноћу и одвојити у кесице. Чувате га у замрзивачу док вам не затреба за млевено месо, али пре него што га додате у смесу, прво се самеље. Ако немате свежу свињску маст, слободно користите маст из продавнице.
Преузмите андроид апликацију.