Почетна > Свет
Свет

Уведени додатни возови између Лондона и Париза због сметњи у авио-саобраћају

Компанија Еуростар, која послује на железничкој линији између Париза и Лондона, најавила је да ће данас увести у ред вожње додатне возове због сметњи у функционисању авио саобраћаја.
Фото: Танјуг/Christoph Soeder/dpa via AP

Додатни превоз од главних градова Британије и Француске заказан је за данас у 15.01, уз повратак у 20.36, пренео је Би-Би-Си.

Компанија је већ јуче увела воз из Париза за Лондон.

Еуростар је замолио путнике да данас не долазе на фреквентенте станице осим ако већ имају карту.

На шест најпрометнијих ваздушних лука у Великој Британији најмање 281 лет је отказан, а реч је о аеродромима Хитроу, у Гатвику, Манчестеру, Станстеду, Лутону и Единбургу.

Многи летови су значајно одложени, а хиљаде путника и даље је заглављено.

Британска Администрација за контролу ваздушног саобраћаја (НАТС) саопштила је раније да је ограничила авио-саобраћај у земљи због „техничког проблема“.

„Имамо технички проблем и ограничили смо проток авио-саобраћаја због безбедности. Инжењери се труде да пронађу и отклоне квар“, саопштио је портпарол НАТС-а, преноси Ројтерс.

Шкотска авио-компанија Логанер је раније на друштвеној мрежи X јавила да је дошло до квара компјутерских система за контролу ваздушног саобраћаја Велике Британије и упозорила на могућа кашњења међународних летова.

Ruski voz prvi put prošao novim koridorom preko Irana za Saudijsku Arabiju

Преузмите андроид апликацију.