Почетна > Србија
Србија

Утврђено како ће 365 милиона динара подршке стићи до изразито неразвијених општина

Влада Србије уредбом је утврдила Програма подршке унапређењу развоја изразито недовољно развијених општина за шта је у буџету опредељено 365 милиона динара.
Фото: WikimediaCommons/Matija

У Службеном гласнику је објављено да су средства намењења за реализацију пројеката унапређења капацитета тих општина и мера подршке, те прве фазе изградње градске пијаце у Сурдулици.

Право да пријаве пројекте имају општине чији је степен развијености испод 60 процената републичког просека.

На списку су Алексинац, Бабушница, Бела Паланка, Блаце, Бојник, Босилеград, Брус, Бујановац, Варварин, Владичин Хан, Власотинце, Гаџин Хан, Голубац, Димитровград, Дољевац и Жабари.

Пројектима за средства могу да конкуришу и Жагубица, Житорађа, Књажевац, Крупањ, Куршумлија, Кучево, Лебане, Љиг, Мали Зворник, Мало Црниће, Медвеђа, Мерошина, Мионица, Нова Варош и Опово.

На списку су и Петровац на Млави, Прешево, Прибој, Пријепоље, Ражањ, Рашка, Рековац, Сврљиг, Сјеница, Сурдулица, Трговиште, Тутин и Црна Трава.
За унапређење капацитета недовољно развијених општина предвиђена су средства у износу 245.000.000 динара, 25.000.000 милиона је за мере подршке, док је за прву фазу пијаце у Сурдилици предвиђено 95.000.000 динара.

Рок за подношење пријава пројеката је 20 дана од дана објављивања јавног позива у Службеном гласнику, док се захтеви за мере подршке подносе најкасније до 15. новембра.

Вучић данас и сутра домаћин председнику Чешке Милошу Земану

Преузмите андроид апликацију.