Почетна > Србија
Србија

Утицајан гастрономски водич на пролеће долази у Србију

Долазак независног међународног гастрономског водича Gault & Millau, који је присутан у готово 20 земаља, на српском тржишту се очекује у априлу, саопштила је данас Туристичка организација Србије (ТОС).
Фото: Pixabay/nextpraveen

Водич туристе објективно и професионално води кроз најбоље светске ресторане, винарије и пивнице, поручују из ТОС, а објављивање српске верзије Gault & Millau, додају, има за циљ да истакне и награди квалитет домаћих угоститеља именовањима – од најбољег шефа, до најбољег сомелијера.

Они су објаснили да ће независни инспектори наредних месеци оцењивати услугу, атмосферу, порције и друге битне ставке за угођај у ресторанима, и заслужене оцене уписивати у водич.

На основу референци једног од најугледнијих и најутицајнијих водича или, како је још познат, Жуте књиге, издвојиће се најбољи специјалитети и кувари у нашој земљи и у региону, истичу из ТОС.

Инспектори ће обићи и сеоска домаћинства која пружају услуге хране и пића, посластичарнице, винарије и пиваре.

„Гастрономија постаје један од веома важних мотива доласка на дестинацију. Због тога је корисно да се понуда, на коју смо поносни, нађе на једном месту и туристима олакша и улепша боравак“, рекла је директорка ТОС Марија Лабовић.

Уписивање угоститеља из Србије у овај водич, оцењује она, велики је успех и потврда за квалитет гастрономије наше земље.

Лабовић је додала да је то одлична прилика да се шаролика понуда представи на једном месту и Србија туристима прикаже у још једном светлу.

„Иако модеран туриста прати нове трендове, већина њих истовремено цени аутентични доживљај и аутохтони, понекад заборављени, рецепт. Овај водич је зато одлична прилика да се шаролика понуда представи на једном месту, разврстана по истим критеријумима и мерена објективним чулима“, изјавила је директорка ТОС.

Из Туристичке организације су истакли да је промоција водича и угоститеља који су добили жељене оцене један од најзначајнијих гастрономских догађаја у Србији, и да се такав догађај очекује на пролеће.

Brnabić: Očekujem Čiprijani hotel u BG, važno za turizam

Преузмите андроид апликацију.