Почетна > Индекс

Актуелно Индекс Нови Сад

Усвојена прелиминарна листа добитника стипендије Доситеја

На седници Фонда за младе таленте утврђена је прелиминарна листа кандидата за стипендирање у оквиру Конкурса за стипендирање до 1050 најбољих студената завршне године основних академских и до 500 студената завршне године мастер академских студија са високошколских установа чији је оснивач Република Србија ѕа школску 2022/23. годину – Доситеја.
прелиминарна
Фото: PrtSc/fondzamladetalente

Кандидати су рангирани на основу просечних оцена и према образовно-научном пољу. Евентуалне жалбе на Листу прелиминарних резултата пријављени кандидати могу поднети у року од ТРИ радна дана од дана објављивања, најкасније до 7. јуна,  путем адресе електронске поште fond.konkursi@nitra.gov.rs.

Осим прелиминарне листе, на истој седници, усвојена је и Одлука о повећању броја стипендија за основне академске и интегрисане академске студије за образовно – научно поље медицинских наука као и прерасподела стипендија за образовно – научнa пољa друштвено-хуманистичких наука, уметности и пољe интердисциплинарних, мултидисциплинарних и трансдисциплинарних студија за 104 стипендије.

Након објављивања Листе добитника стипендије по конкурсу, која ће званично бити објављена након истека рока за жалбе, кандидати ће од стране Фонда за младе таленте добити писану инструкцију о терминима закључења уговора и начину достављања оригиналне документације која је приложена уз електронску пријаву, ради провере веродостојности и исправности докумената.

Студенти који добију стипендију и закључе Уговор о стипендирању имају обавезу да по завршетку студија обаве плаћену стручну праксу у јавном сектору у трајању од минимум три, а максимум девет месеци. Више детаља о стручној пракси на сајту Фонда за младе таленте.

Прелиминарне листе за основне и мастер академске студије можете погледати на сајту Фонда за младе таленте.

Raspisan Konkurs za upis studenata na Univerzitetu u Novom Sadu

Преузмите андроид апликацију.