Почетна > Спорт > Остали спортови
Остали спортови

УСТА објаснила зашто није могла да тражи изузеће за Новака

Тениска асоцијација САД (УСТА) и организатори УС Опена изашли су у јавност са објашњењем зашто нису могли да начине изузеће у случају Новака Ђоковића.
Фото:: AP/Manu Fernandez

Као што је познато, бивши број један неће од понедељка играти на последњем гренд слему сезоне, јер као невакцинисан против ковида, није могао да уђе у САД.

Појашњење је стигло дан после жреба и оптужби од стране америчког тенисера, Тениса Сандгрена, да се УСТА и УС Опен нису борили за Новака, тачније да нису ни покушали да учине нешто да он заигра.

УСТА је у мејлу који је послала порталу Тенис Мејџорс образложила због чега није могла да реагује.

„УСТА је била у регуларном контакту са неколико одсека федералне владе, укључујући и Одсек за безбедност, Царинску и пограничну контрулу и Стејт департментом. У свим случајевима, информисани смо да Влада САД више није разматрала апликације за изузећа од националног значаја. Само изузеће које би било затражено на индивидуалној бази од стране заинтересованог лица би било размотрено од стране одговарајућег одсека или власти, а што се тиче уласка у земљу невакцинисаних људи који нису држављани САД. Ова политика, која је на снази од октобра 2021, разликовала се од политике која је била на снази током УС Опена 2020. и 2021“, стоји у саопштењу.

До овог момента, не зна се да ли је Новак Ђоковић затражио специјално изузеће.

Ус Опен почиње у понедељак 29. августа и завршава се 11. септембра.

Petrić: Dobro je za navijače da imamo teške rivale

 

Преузмите андроид апликацију.