Почетна > Индекс
Актуелно Индекс Нови Сад

Успешно реализована прва Жан Моне летња школа

У оквиру Еразмус+ пројекта IT4LegalHarmony, на Универзитету у Новом Саду је успешно реализована прва Жан Моне летња школа „Информационе технологије у функцији хармонизације кривичног процесног права Републике Србије са правом Европске уније“.
моне
Фото: Градске инфо

Школа је одржана од 11. до 17. јула 2022. године на Правном факултету у Новом Саду.

Школу су организовали Универзитет у Новом Саду, Правни факултет и Факултет техничких наука, уз финансијску подршку Европске уније.

Пројекат IT4LegalHarmony, чији је координатор Универзитет у Новом Саду, финансиран је из сегмента програма Еразмус+ под називом Жан Моне акције које су посебно намењене да пруже подршку подучавању, учењу, истраживању и дебатама о различитим аспектима Европске уније.

Фото: PrtSc/Универзитет у Новом Саду
Током Летње школе, полазници су имали прилику да, кроз интердисциплинарни приступ, стекну нова и продубе постојећа знања и вештине у вези са применом информационих технологија у кривичном процесном праву и дигиталној форензици.

Поред тога, са практичним аспектима ових области полазници су се упознали у току посета Вишем суду у Новом Саду и Националном центру за криминалистичку форензику Министарства унутрашњих послова у Београду и презентацијe производа и услуга ИТ компанија My Legal EinsteinLegaltech Solutions и GapApp.

На крају, уз подршку ментора са Факултета техничких наука и Правног факултета, полазници су развили идеје за унапређење процеса рада у правосудним органима, као и сопствене производе и услуге.

Прва Летња школа потврдила је оправданост мултидисциплинарног образовања у овој значајној сфери, а следећа Летња школа планирана је да се одржи током лета 2023. године.

Letnja škola za studente UNS-a u Mariboru od 28. avgusta do 9. septembra

Преузмите андроид апликацију.