Почетна > Нови Сад

Актуелно Нови Сад

Успешно локализован пожар у Буковцу на Фрушкој гори

Јавно предузеће „Национални парк Фрушка гора“ саопштило је да је пожар који је избио данас у раним поподневним часовима на локалитету Буковац, у границама националног парка Фрушка гора, успешно локализован.
Фото: Танјуг/AP/Elias Funez

Како се наводи, пожар који је захватио око један хектар шуме багрема и црног бора угашен је захваљујући брзој реакцији припадника чуварске службе ЈП „Национални парк Фрушка гора“ и Ватрогасне бригаде из Новог Сада и Беочина.

Након коначног увиђаја биће објављена званична процена узрока пожара и у складу са надлежним органима спроведене мере одговорности.

У саопштењу се истиче да је у летњем периоду појачана контрола на простору НП Фрушка гора од стране чуварске службе и полиције, а све са циљем превенције настанка шумских пожара.

Јавно предузеће „Национални парк Фрушка гора“ апеловало је на све грађане да се одговорно понашају у природи и према природи јер неодговорним поступцима могу изазвати пожаре који одувек представљају велику опасност за шумске екосистеме и додало да ће неодговорност према природи бити правно процесуирана и строго кажњена.

Šetnja do pola Dunava – Nizak vodostaj niže prelepe peščane sprudove kod Novog Sada (VIDEO i FOTO)

Преузмите андроид апликацију.