Почетна > Индекс

Актуелно Индекс Нови Сад

Ускоро повећање месечног износа студентских стипендија и кредита

Министарство просвете, науке и технолошког развоја најавило је повећање месечног  износа студентских стипендија и кредита за академску 2022/23. годину.
стипендија
Фото: Pixabay/vidhyarthidarpan

Тренутни износ рате студентског кредита и стипендије износи 8.400,00 динара, док ће након усклађивања износити око 13.000,00 динара.

Како су навели у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, решења о висини износа стипендија и кредита би требало да буде донето у децембру 2022. године, узимајући у обзир да се прве рате студентских стипендија и кредита исплаћују у јануару месецу.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја у циљу подстицања најбољих ученика и студената да наставе школовање са високом постигнућима, додељује  стипендије и кредите из буџета Републике Србије.

Студентске стипендије се дају неповратно, док се студентски кредит враћа у случају да студент не испуни услове прописане конкурсом.

У академској 2021/22. години додељено је 7.904 студентских стипендија и 6.791 студентских кредита.

Министарство је расписало и Конкурс за стипендирање и кредитирање студената високошолских установа за 2022/23. академску годину.

Poznat datum prijave za studentske stipendije i kredite za 2022/23. godinu

Преузмите андроид апликацију.