Почетна > Србија
Србија

Ускоро потпуна дигитализација у контроли јавних средстава

Сви ревизори Државне ревизорске институције прешли су са мануелног на рад у систему за електронско управљање поступцима ревизије – АМС, каже председник ДРИ и генерални ревизор Душко Пејовић и истиче да се тек очекује пун ефекат дигитализације у контроли јавних средстава.
Фото: Pixabay/PhotoMIX-Company

Он је рекао Танјугу да је 2022. година прилагођавања и обуке, али да већ има користи од дигитализације.

Председник ДРИ и генерални државни ревизор Пејовић каже да АМС омогућава ефикасно управљање временом и поступцима ревизије, убрзава рад и чини га ефикаснијим.

систему су базе података за око 11.000 субјеката ревизије са њиховим подацима.

„Сада лакше доносимо програм рада и програм ревизије, јер се ради дигитализовано уместо мануелно. За субјекте корист од АМС што се краће код њега задржавамо, достављаће нам податке електронски што је веома брзо“, каже он и додаје да ће сва комуникација ДРИ и субјеката ићи кроз тај систем.

Дигитални систем рада омогућава перманентан рад унутар ДРИ са више нивоа кроз приступање процесима и њихово контролисање.

„Сви чланови тима моћи ће у исто време да раде по истом извештају, и да се увек зна ко је шта урадио“, каже Пејовић.

Он наглашава да је ДРИ са АМС системом први државни орган у Србији који ће имати потпуно електронски рад.

„Сада смо међу савременим врховним ревизорским институцијама у Европи које то имају. А ни све такве институције земаља у ЕУ немају овакве системе и ово што ми сада имамо“, каже он.

Говорећи о раду ДРИ на ревизијама корисника јавних средстава, он напомиње да је реакција субјеката најефикаснија током само поступка ревизије.

„И они то раде. Исправљају оно на шта их упозоримо јер им је по закону обавеза и дужност да отклоне неправилности“, рекао је он.

EУ остаjе наjвећи трговински партнер Србиjе

Преузмите андроид апликацију.