Почетна > Србија
Србија

Ускоро обнова пруге на северу Бачке

Следећа година је кључна за север Војводине, када је у питању изградња железничке инфраструктуре. План је наиме да се заврши реконструкција пруге према Сегедину, и да започну радови на деоници пруге Београд-Будимпешта код Суботице.
Фото: Pixabay/Fotoworkshop4You

Железнички саобраћај је и даље најјефтинији и најбезбеднији вид транспорта, како робе тако и путника. Управо због тога су у нашој земљи у току значајна улагања у железничку инфраструктуру. Конкретно за Суботичане, и становнике осталих места на северу Војводине, велики значај имају и пруга Суботица-Сегедин и пруга Будимпешта-Београд.

„Та изградња ће почети следеће године, а што се тиче пруге Суботица-Сегедин, до септембра следеће године ће се изградити та пруга“, објашњава др Балинт Пастор, народни посланик и председник Скупштине града Суботице.

Пастор истиче да ће обе пруге довести до просперитета целог краја, јер је, како је објаснио, историја показала да тамо где пролазе пруга и воз, та област цвета у привредном и сваком другом смислу.

„Да не говоримо о мобилности, о томе да ће Сегедин бити на пола сата, односно највише 40 минута, што ће у потпуности омогућити нама Суботичанима и свима осталима то да станујемо овде, радимо у Сегедину или учимо и студирамо у Сегедину, или обрнуто, што ће довести до повећања цена некретнина и генерално просперитета овог краја од Суботице ка државној граници“, додаје Пастор.

Пастор се захвалио Влади Србије на реализацији ових пројеката, али је у исто време истакао и значај појединаца који су својим радом у министарствима допринели томе да се почне са изградњом ових значајних железничких праваца.

 

Преузмите андроид или IOS апликацију.